Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VTM

Een van de BV’s breekt al op de eerste dag van hun loodzware legeropleiding.

PREVIEW: liters zweet en eerste traantjes in ‘Special Forces: Wie Durft Wint’

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

In het gloednieuwe VTM-programma ‘Special Forces: Wie Durft Wint’ wagen elf BV’s zich aan een loodzware legeropleiding. Ze vliegen er op de eerste dag meteen in en het is duidelijk dat dit bloed, zweet en tranen zal kosten.

Koen Wauters, Francesco Planckaert, Laura Tesoro, Francisco Schuster, Steven Laureys, Nick Bril, Hannelore Simoens, Dirk Van Tichelt, Davy Parmentier, Georges-Louis Bouchez en Ann Wauters zijn de dappere bekende Vlamingen die dit avontuur durven aan te gaan. Ze zullen zes dagen lang volledig uit hun comfortzone moeten stappen en niet enkel hun fysieke, maar ook mentale grenzen moeten verleggen.

Deze BV’s wagen zich aan de grootste uitdaging van hun leven: VTM maakt uitzenddatum én BV’s bekend die meedoen aan ‘Special Forces: Wie Durft Wint’

Eerste traantjes

Op de allereerste dag worden de rekruten gedropt met een helikopter in de Marokkaanse woestijn. Veel tijd om van het landschap te genieten hebben ze niet, want ze vliegen er direct in met een pittige loopproef in de brandende hitte met een gigantisch zware rugzak! De instructeurs zijn genadeloos. ‘Wat jullie tot nu toe in het leven bereikt hebben, is hier waardeloos’, klinkt het. ‘Hier heb je niets aan je bekende kop of je mooi gezichtje. Al je volgers of fans, zullen je hier niet helpen. De enige op wie je hier kan rekenen, is jezelf en je team.’

Wanneer de groep faalt omdat één iemand begint te wandelen, wordt de hele groep gestraft. Ze moeten onder meer tien burpees doen en squatten met hun zware rugzak boven hun hoofd, maar Laura Tesoro is volledig op en breekt. ‘Als mijn lichaam stop zegt, word ik kortademig en begin ik te wenen’, aldus de zangeres die toegeeft dat ze het avontuur onderschatte.

Hoogtevrees

Deze fysieke drill is helaas nog maar een opwarming voor wat hen de komende dagen te wachten staat! ‘Wij zijn zeker niet op zoek naar woeste rambo’s’, aldus de instructeurs. ‘Wel naar iemand die kan blijven nadenken terwijl die fysiek zwaar uitgedaagd wordt. En onder stress, koude, honger, dorst en opgejaagd door de vijand toch blijft functioneren.’ En die uitdagingen zullen er zéker zijn. In een tweede proef staan ze bovenop een toren van twintig meter hoog en moeten ze een face down rappel naar beneden doen. Een zware kluif voor journaliste Hannelore Simoens en acteur Francisco Schuster die hoogtevrees hebben.

Op het einde van de dag komen de rekruten toe op hun verblijfplaats voor de komende dagen. Helaas mogen ze nog niet hun bed induiken, want er staat nóg een proef op het programma. Het wordt er weer eentje waarbij ze moeten bewijzen wat ze fysiek waard zijn. Na elke dag evalueren de instructeurs of de kandidaten uit het juiste hout gesneden zijn, en ze houden geen blad voor de mond.

‘Special Forces: Wie Durft Wint’ kan je vanaf 1 mei elke maandag om 20u35 zien op VTM en VTM GO.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '