Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VTM

Ze schakelen de hulp in van Q-dj Jolien Roets en haar lief Hakim Chatar, die ooit nog garagist was.

PREVIEW: is een garagebezoek duurder voor vrouwen dan voor mannen? Dina en Andy zoeken het uit in ‘Ze Zeggen Dat’

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

In een nieuwe aflevering van ‘Ze Zeggen Dat’ op VTM zoeken hosts Dina Tersago en Andy Peelman samen met Q-dj Jolien Roets en haar lief Hakim Chatar uit of vrouwen meer betalen voor een garagebezoek dan mannen. De conclusie is op z’n minst verrassend te noemen.

Het cliché leeft dat vrouwen minder afweten van auto’s dan mannen en daardoor meer moeten betalen in de garage. Om dat te onderzoeken, doen Dina Tersago en Andy Peelman morgen in een nieuwe aflevering van ‘Ze Zeggen Dat’ op VTM beroep op Jolien Roets, dj bij radiozender Q, en haar lief Hakim Chatar.

‘Ik heb vroeger in verschillende garages gewerkt en sommigen durfden goed door te rekenen’, vertelt Chatar. Zowel hij als zijn vriendin brengen bij wijze van test ieder een auto in exact dezelfde staat naar dezelfde garage voor een onderhoud.

Jolien Roets, Andy Peelman, Dina Tersago en Hakim Chatar onderzoeken in ‘Ze Zeggen Dat’ op VTM of het klopt dat vrouwen vaak meer moeten betalen in de garage dan mannen. © VTM

Vrouwen ook op grote schaal de pineut?

Wat blijkt? Roets’ factuur valt duurder uit dan die van haar lief: de Q-dj moet € 45 meer betalen. ‘Dat is een derde meer terwijl hetzelfde werk werd uitgevoerd’, klinkt het verontwaardigd bij host Dina Tersago. Maar klopt dat resultaat ook op grotere schaal?

Om dat te onderzoeken, verzamelen Peelman en Tersago een belpanel dat voor de helft uit vrouwen bestaat en voor de helft uit mannen. Onder leiding van Maggie Geuens, professor marketing aan de universiteit van Gent, bellen ze 100 garages op met eenzelfde probleem. Tijdens de belronde houdt iedereen zich aan een script, zodat mogelijke verschillen enkel aan geslacht toegeschreven kunnen worden.

Ze Zeggen Dat
Andy Peelman en het belpanel in ‘Ze Zeggen Dat’ op VTM. © VTM

De resultaten tonen dat vrouwen gemiddeld 5% meer betalen in garages dan mannen. Maar wat gebeurt er wanneer iemand belt met kennis van zaken? Blijft het prijsverschil behouden of verdwijnt het als sneeuw voor de zon?

Kan Andy ernaar fluiten?

Volgens het oude spreekwoord ‘You can’t teach an old dog new tricks’ leren volwassenen veel minder snel dan kinderen. Maar klopt dat ook echt?

Peelman krijgt, samen met jonkie Augustijn, slechts twee uur de tijd om blokfluit en piano te leren spelen. Gelukkig staan ze er niet alleen voor en krijgen ze privéles van de vermaarde pianist Jef Neve, die hen eveneens vakkundig zal beoordelen.

Ze Zeggen Dat
Andy Peelman krijgt piano- én blokfluitles van niemand minder dan Jef Neve in ‘Ze Zeggen Dat’ op VTM. © VTM

Bij de tv-host borrelt er tijdens het oefenen veel frustratie op. ‘Het is de eerste keer dat ik denk: ik ben hier niet klaar voor. Ik kan deze informatie niet meer opnemen, het is te veel!’ Lukt het Peelman en Augustijn om alle nieuwe info te onthouden? Ontdek het morgenavond om 20u35 in een nieuwe aflevering van ‘Ze Zeggen Dat’ op VTM en VTM GO.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '