Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VTM

Bockie en Mathieu zien het niet goed komen…

PREVIEW: dreigt de Frisko een fiasco te worden voor Jelle in ‘Snackmasters’?

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Het wordt letterlijk een coole aflevering van ‘Snackmasters’, want topchefs Wout Bru en Jelle Beeckman proberen de iconische Frisko van het IJsboerke na te maken. De ijsjes moeten koel zijn, maar Jelle heeft het vooral moeilijk om z’n hoofd koel te houden…

Het is een snack die we als kind allemaal wel verorberden op een bloedhete zomerdag: de iconische Frisko van het al even iconische IJsboerke. Chefs Wout Bru en Jelle Beeckman krijgen de pittige uitdaging van Bockie de Repper en Mathieu Terryn om dit ijsje zo goed mogelijk na te maken. Volgens die eerste is het ‘de allerbelangrijkste snack op een stok uit mijn leven’, dus ze zetten maar beter alles op alles om die nostalgische ervaring niet te verpesten.

Knapperig omhulsel

De Frisko lijkt misschien simpel: een vanille-ijsje met een laagje chocolade errond. Toch zien we in de preview dat vooral Jelle enorm afziet. Hij heeft nog exact twaalf minuten en moet zijn volledige kom chocoladesnippers nog smelten! ‘Dat kan toch niet’, zegt Wout die wel de rust zelve is. Ook Bockie ziet het niet goed komen. ‘Doe er gewoon een deel uit’, adviseert hij Jelle, maar die wil niet luisteren. ‘Hopen op het beste dan maar’, besluit Bockie.

Mathieu geeft dan weer het advies om toch iets sneller te roeren zodat de chocolade voldoende smelt. Een Frisko zonder dat knapperige omhulsel van chocolade is namelijk zoals een pakje friet zonder mayonaise, een grote flop! Komt dit goed? Je ziet het morgen, woensdag 22 november in ‘Snackmasters’.

‘Snackmasters’ zie je elke woensdag om 20u35 op VTM en VTM GO.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '