Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© HBO

Op dinsdag-, woensdag- en zondagavond zit je al goed!

KIJKTIPS: 3 series met straffe vrouwen om je vanaf september volledig in te verliezen

Het einde van de zomervakantie staat gelijk aan het begin van heel wat nieuwe tv-programma’s. Zij die op zoek zijn naar spanning met een female touch, kunnen vanaf de eerste week van september op Canvas, Eén en VTM terecht voor drie veelbelovende series met vrouwen in de hoofdrol.


 

1. ‘Sharp Objects’


Waarom ‘Sharp Objects’ op je to-watch-lijstje moet staan? Laat ons een paar namen en titels droppen. De serie werd gemaakt door Jean-Marc Vallée, de man achter ‘Big Little Lies’. Het verhaal is gebaseerd op een boek van de schrijfster van ‘Gone girl’, Gillian Flyn. Producer Jason Blum maakte ook de horrorfilm ‘Get Out’, en hoofdrolspeelster Amy Adams won in haar carrière twee Golden Globes voor Beste Actrice, naast heel wat andere prijzen. Moeten we nog verdergaan? ‘Sharp Objects’ is een HBO-serie die duidelijk niet voor angsthazen bedoeld is. Adams speelt journaliste Camille Preaker die naar haar geboortedorp terugkeert om de moord op twee meisjes te onderzoeken en daar geconfronteerd wordt met enkele persoonlijke demonen. Je ziet de reeks vanaf woensdag 4 september op Canvas, om 22u. Elke week worden er twee afleveringen uitgezonden. Ongeduldigen kunnen alle acht afleveringen nu al bekijken op VRT NU en op Telenet Play.

2. ‘Grenslanders’


Telenet-klanten met een Play-abonnement kunnen ‘Grenslanders’, een topserie van Vlaams-Nederlandse makelij, allang bekijken. Dit najaar zendt de openbare omroep de donkere reeks over een meisje dat aanspoelt in de grensstreek tussen ons land en Nederland eindelijk uit. Koen De Bouw is zijn magistrale zelve in de reeks, maar de hoofdrol is voor de bij ons nog onbekende Jasmine Sendar weggelegd. Zij speelt Tara Dessel, de politie-inspecteur die op zoek gaat naar het verhaal van Afi, het Afrikaanse meisje. Nadat we enkele maanden geleden de eerste twee afleveringen in preview konden bekijken, stelden we vast dat ‘Grenslanders’ perfect tot zijn recht zou komen op een grauwe herfstavond. Eén is het ongeveer met ons eens. Je ziet ‘Grenslanders’ vanaf 8 september acht weken lang elke zondag om 21u op Eén.

3. ‘Gina & Chantal’


Vlaamse fictie met een vrouwelijke topcast: dat moeten we gezien hebben. Beste vriendinnen Tine Embrechts en Nathalie Meskens spelen in ‘Gina & Chantal’ respectievelijke een rijke dame met een donker geheim en haar poetsvrouw die meegesleurd wordt in het mysterie. Naast de cast, met ook Filip Peeters en Tania Kloek, zet de naam van de scenariste hoge verwachtingen. Gerrie Van Rompaey was headwriter voor ‘Safety First’ en schreef onder meer mee aan ‘De Rodenburgs’ en ‘Code 37’. Als je ‘t ons vraagt, is de tragikomedie een cocktailtje van ‘Clan’, ‘Gooische Vrouwen’ en ‘De Rodenburgs’, en dat is een drankje waar wij maar al te graag van nippen. Nu al dorstig? Je vindt op dit moment al zes van de tien afleveringen van ‘Gina & Chantal’ op de gratis streamingdienst VTM GO. De eerste aflevering zie je op maandag 2 september op VTM, nadien altijd op dinsdag om 21u45.

Meer om te zien: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '