Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Hulu

Het eerste seizoen is nu te streamen.

REVIEW: ‘””How I Met Your Father”” is een herkenbaar stukje feelgood-tv dat je opnieuw en opnieuw wil zien’

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

De langverwachte ‘HIMYM’-remake ‘How I Met Your Father’, waar trouwens in de VS al een tweede seizoen van is aangekondigd, is nu te streamen via Disney+. Redactrice Ysaline keek de eerste afleveringen van het eerste seizoen in preview en vertelt je met plezier wat ze er tot nu toe van vindt.

In ‘How I Met Your Father’ vertelt Sophie (Hilary Duff) in de toekomst aan haar zoon hoe ze zijn vader ontmoette. Het verhaal brengt ons terug naar het heden, waar Sophie en haar hechte vriendengroep uitzoeken wie ze zijn, wat ze willen in het leven en hoe ze de ware kunnen ontmoeten in het tijdperk van datingapps. In tegenstelling tot wat je zou denken, is de Hulu-reeks geen reboot van ‘How I Met Your Mother’. ‘Ik ontdekte op Wikipedia dat dit een zogenaamd op zichzelf staand vervolg is, wat betekent dat het zich afspeelt in de wereld van de vorige show, maar het staat volledig op zichzelf’ , vertelde showrunner Isaac Aptaker tijdens een persconferentie.

En inderdaad. Terwijl ‘How I Met Your Father’ het format van de originele reeks volgt, zijn er ook heel wat verschillen. Iets wat ik persoonlijk niet erg vind. Begrijp me niet verkeerd, het duurde misschien jaren voordat ik aan ‘How I Met Your Mother’ begon, maar ik vond de reeks werkelijk fantastisch. Maar ik hoef niet te zien hoe het na al die jaren nog gaat met Ted en Robin bijvoorbeeld, want zij bevinden zich nu op een heel ander moment in hun leven dan ik. ‘How I Met Your Father’ hoeft ook geen exact kopie te worden van ‘HIMYM’. En dat is het ook niet.

Zo is er een gloednieuwe, steengoede cast die bestaat uit Hilary Duff, Kim Cattrall, Francia Raisa, Josh Peck, Christopher Lowell, Suraj Sharma, Tien Tran, Tom Ainsley en meer. Oude legendes zoals Ted Mosby en Barney Stinson zien we (voorlopig?) dus niet terug, maar de nieuwe personages en hun verhaallijnen doen mij de originals al snel vergeten. Zo is Hilary’s personage Sophie op zoek naar de liefde in tijden van datingapps en daar gaan struggles mee gepaard. Iets wat singles die op apps zoals Tinder of Bumble zitten ongetwijfeld zullen herkennen. Ik heb dan misschien geen 88 dates gehad zoals Sophie, maar ik weet ondertussen wel dat daten in tijden van apps toch niet iets is wat je romantisch zou noemen. Toch is de positiviteit van Sophie en het feit dat ze niet opgeeft aanstekelijk. ‘How I Met Your Father’ laat ook zien dat zolang je een goede vriendengroep om je heen hebt, je hebt wat je nodig hebt.

Herkenbaar

‘How I Met Your Father’ is niet alleen herkenbaar voor singles, maar ook voor anderen die hun weg aan het zoeken zijn. Koppels die een langeafstandsrelatie proberen, twee mensen die twijfelen of ze monogaam willen zijn, als jonge vrouw nieuw zijn in een grote stad, cohousen... Er komen tal van thema’s aan bod waar je als twintiger of dertiger mee te maken kan krijgen. Zonder dat je er een slecht gevoel bij krijgt. Integendeel. Het is namelijk een herkenbare maar grappige feelgoodserie die je net zoals ‘How I Met Your Mother’ opnieuw en opnieuw wil kijken.

Fans van het origineel zullen misschien niet heel dezelfde vibe krijgen als bij ‘HIMYM’, maar ze zullen wel bepaalde easter eggs erin terugvinden. Zo is de intro van ‘HIMYF’ héél gelijkaardig aan de reeks uit 2005. Er zijn spontane foto’s te zien van de vrienden terwijl een cover van het liedje ‘Hey, Beautiful’ van The Solids te horen is. In de pilot is er een huwelijksaanzoek te zien, zoals die van Marshall en Lily in ‘HIMYM’. Daarnaast wonen personages Sid en Jesse in het appartement waar Ted en Marshall samenhokten na hun studies. En zo zullen er in ‘How I Met Your Father’ nog referenties zijn naar het origineel die echte fans zullen herkennen. Natuurlijk zal er niets kunnen tippen aan het meesterwerk dat ‘How I Met Your Mother’ was, maar een Amerikaanse sitcom over het (liefdes)leven van een groep vrienden en de struggles die ermee gepaard gaan, daar zeg ik nooit nee tegen.

Het eerste seizoen van ‘How I Met Your Father’ is vanaf nu te streamen via Disney+.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '