Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VTM

Tovenaar, Raaf en Champignon gaan de strijd aan!

PREVIEW: drie ontmaskeringen en één winnaar in de finale van ‘The Masked Singer’

Annelies Hart

Na weken show, plezier en speuren is het nu eindelijk zover: morgenavond vallen de maskers van de drie finalisten van ‘The Masked Singer’. In een spannende finale gaan Tovenaar, Champignon en Raaf de eindstrijd aan om uit te maken wie zich tot de grote winnaar van het derde seizoen mag kronen.

Vorige week ontdekten we dat niemand minder dan acteur Boris Van Severen al weken optrad in het warmste pak van het seizoen, dat van ballerina Hippo. Hij moest jammer genoeg net voor de finale afscheid nemen van de vrolijke bende. Wat wil zeggen dat er nu nog drie performers overblijven die vrijdagavond de pannen van het dak gaan zingen: Raaf, Tovenaar en Champignon.

Twaalf weken lang hebben de speurders tips gezocht, codes ontcijferd en verdachten opgespoord. Nu is het tijd om hun final guesses in te dienen. ‘Wat het recept is voor de winnaar van ‘The Masked Singer’? Ik denk dat je dan 300 gr overgave nodig hebt, 6 lepels inleving, 60 cl songkeuze en nog een snuifje je ne sais quoi. Zet dat een half uurtje in de oven en je hebt de winnaar’, zegt Bart Cannaerts.

Een nieuw én een favoriet nummer

‘Wie ben jij echt?’ Dat is dé ultieme vraag die Jens Dendoncker maar liefst drie keer te stellen heeft in de grote apotheose van ‘The Masked Singer’. Het drietal legt de lat morgenavond meteen torenhoog met een openingsact op ‘Spectrum’ van Florence & The Machine.

Nadien zingen de finalisten elk een gloednieuwe song en doen ze hun favoriete performance van het voorbije seizoen nog eens over. Champignon steekt hart en ziel in ‘I’m Into Folk’ van The Radios en ‘I Wanna Know What Love Is’ van Foreigner. Raaf wil het publiek overtuigen met ‘Chandelier’ van Sia en ‘Queen Of The Night’ van Whitney Houston. Tovenaar kiest dan weer voor ‘Never Enough’ uit ‘The Greatest Showman’ en ‘Gimme! Gimme! Gimme!’ van ABBA.

Speurders Kevin Janssens, Julie Van den Steen, Tine Embrechts, Karen Damen en Bart Cannaerts kunnen nog een laatste keer tips sprokkelen en raden, maar hebben in de finale “niets te piepen”, aldus Jens. Enkel en alleen het publiek in de studio beslist wie ‘The Masked Singer’ wint. Spannend!

Tovenaar, Champignon en Raaf onthullen hun echte identiteit op vrijdag 28 april om 20u35 bij VTM.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '