Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VTM

Vader en zoon dromen ervan samen een medaille te halen.

PREVIEW: onvoorwaardelijke vaderliefde in de eerste aflevering van ‘Alles voor de Spelen’

In juni vinden de Special Olympics Wereldspelen plaats in Berlijn. De Olympische droom van zo’n negentig atleten met een beperking uit België. In het nieuwe programma ‘Alles voor de Spelen’ supporteren Koen Wauters en voormalig Special Olympiër Gilles Dupont voor enkelen van hen. En daar mogen we vanaf deze zondag van genieten.

In ‘Alles voor de Spelen’ halen Koen en Gilles alles uit de kast om de atleten die het in juni willen wagen op de Special Olympics Wereldspelen te steunen in het realiseren van hun Olympische droom. Ze hebben één doel voor ogen: een recordaantal medailles binnenhalen. Aan bekend en onbekend Vlaanderen om voor hen te supporteren als nooit tevoren!

Vaderliefde

In de eerste aflevering van ‘Alles voor de Spelen’ maken we kennis met Jeremy (38) en zijn papa Danny (73). Zij vormen samen een team in het unified zeilen. Daarin zijn sporters met én zonder beperking samen een team. Het zeilen zit hen in het bloed: van de grootvader over de papa tot Jeremy zelf. Vader en zoon dromen ervan samen een medaille te halen. De overweldigende en onvoorwaardelijke vader-zoonliefde verwarmt ons hart alvast. Wij supporteren!

Je bent jong en je wilt wat

Net als Jeremy en Danny, gaat de altijd vrolijke en goedlachse Lies (33) voor de overwinning. Binnen haar niveau behoort ze tot de absolute wereldtop in het tennis. Maar tóch spelen de zenuwen haar weleens parten. Kunnen de tips van topsporters Ann Wauters en Kim Clijsters haar moed inspreken?

© VTM

Ook wielrenner Tim (24) is van de partij. Na een oefensprintje met Koen Wauters toont hij wat hij in huis heeft: een echte topsporter! Toch is hij erg nerveus, want tijdens zijn voorbereiding rijdt hij voor het eerst een tijdrit in het baanwielrennen. Maar wij geloven in hem!

Alles voor de Spelen
© VTM

Voor wie Koen en Gilles nog supporteren, ontdek je in ‘Alles voor de Spelen’, vanaf deze zondag 21 mei om 19u55 te zien op VTM.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '