Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Play4

De aflevering van gisterenavond was wederom erg emotioneel.

ZIEN: Jan en Kim verlaten hun droomhuis door zeldzame ziekte van hun zoontje Thor in ‘Blind Gekocht’

Gisterenavond maakten ‘Blind Gekocht’-experten Kinga, Kelly, Bart, presentator Jani én kijkend Vlaanderen kennis met Kim en Jan, de trotse ouders van Billie en Thor. Ze wonen in Dilbeek, in een huis waar ze zelf tien jaar lang hart en ziel in hebben gestoken. Maar dat hoofdstuk moeten ze noodgedwongen afsluiten.

Hun zoontje Thor is namelijk geboren met een zeldzame genetische aandoening, waarvan wereldwijd amper veertig gevallen bekend zijn. Het is dan ook met pijn in het hart dat ze op zoek gaan naar iets nieuws in ‘Blind Gekocht’.

Ataxie

‘In de breedste zin heet de aandoening ataxie, een motorische stoornis waardoor hij echt een probleem heeft met zijn evenwicht. Elk spiertje in zijn lichaam heeft een coördinatieprobleem’, vertellen de ouders zichtbaar geëmotioneerd. En dat maakt dat hun huidige woning absoluut geen veilige plek is voor Thor. ‘We wonen in een hoog en smal huis, waardoor de verplaatsingen die hij moet doen binnen en buiten moeilijk zijn. Daardoor doet hij zich vaak pijn. Het gevaar zit hier achter elk hoekje. Je kan hem eigenlijk moeilijk alleen laten.’ Het is dus zeker met een dubbel gevoel dat het gezin hun huisje verlaat.

De ouders van Thor wisten tot vorig jaar niet wat er mis was. ‘Als baby gaf hij heel veel over, maar we dachten dat dat normaal was. Maar we merkten dat zijn ontwikkeling moeizaam ging, en hebben dan verder onderzoeken laten uitvoeren. Een jaar geleden zijn we dan te weten gekomen dat hij een heel zeldzame genetische aandoening heeft’, klinkt het bij Kim en Jan. ‘De dag dat we te horen kregen dat er iets was, waren we opgelucht maar het blijft pijnlijk.’

Je ziet ‘Blind Gekocht’ elke donderdag om 21u op Play4.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '