Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Dit zijn de eerste beelden.

‘Rise of the Pink Ladies’: alles wat je moet weten over de prequelserie van ‘Grease’

Vorig jaar kregen we al te horen dat er een prequelserie van de film ‘Grease’ in de maak is. Nu licht de trailer een tipje van de sluier op én is de releasedatum bekend. Maak je borst maar nat voor ‘Rise of the Pink Ladies’, the gang’s back together!

Geef toe, de Pink Ladies zijn altijd al de ultieme girl gang geweest. Niet verbazingwekkend dus dat Paramount+ een eigen serie wil wijden aan deze iconische dames. In de nieuwe serie, die zich vóór het verhaal van Sandy en Danny afspeelt, zien we hoe de bende van de Pink Ladies opgericht wordt.

Eerste beelden

Hoewel we John Travolta dus niet zullen terugzien in deze gloednieuwe serie, zal het eerste seizoen wel boordevol bekende details zitten. Zo speelt ‘Rise of the Pink Ladies’ zich onder andere ook af in Rydell High en de fameuze autoshop. Natuurlijk zijn ook de iconische roze jasjes en oude auto’s niet weg te denken.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

We zien in de trailer hoe de original girls gewezen worden op hoe belangrijk hun reputatie wel niet is. Als reactie daarop besluiten Hazel (Shanel Bailey), Jane (Marisa Davila) , Nancy (Tricia Fukuhara) en Susan (Madison Thompson) lekker hun eigen zin te doen. Met de nonchalance die we gewend zijn van de Pink Ladies zetten ze de boel op stelten.

Zingen maar!

Net zoals in de originele ‘Grease’-film, zal er ook in de prequelserie een hoop muziek aan bod komen. Naast het originele themalied werden er maar liefst 31 nieuwe liedjes geschreven door Justin Tranter. Hij maakte ze speciaal voor ‘Rise of the Pink Ladies’ en combineerde volgens producer Annabel Oakes de typische fifties-stijl met hippe, moderne muziek.

Release

Paramount+ bevestigt dat de nieuwe Pink Ladies-serie exclusief te zien zal zijn op hun eigen streamingsplatform vanaf 6 april 2023. Momenteel is er één seizoen in de maak, maar Oakes sluit een tweede seizoen nog niet uit.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '