Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© netflix

De hoofdrolspeelster kraakte hun lekkernij helemaal af in de eerste aflevering.

Amerikaanse pizzaketen is woest op makers van Netflixserie ‘Emily In Paris’

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

‘Emily in Paris’, de nieuwe serie van de maker van ‘Sex and the City’, is momenteel trending op Netflix. De Amerikaanse pizzaketen Lou Malnati’s is minder enthousiast over de reeks, want de hoofdrolspeelster kraakte hun lekkernij helemaal af in de eerste aflevering.


Terwijl wij helemaal wegdroomden bij de romantische uitzichten over het prachtige Parijs of bij de hippe outfits van Emily in de nieuwe Netflixreeks ‘Emily in Paris’, had de eigenaar van de bekende Amerikaanse pizzaketen Lou Malnati’s oog voor iets helemaal anders. In de eerste aflevering wordt zijn goede naam namelijk volledig door het slijk gehaald door hoofdrolspeelster Lily Collins (Emily).

Pizza uit een pannetje


Voor wie de aflevering nog niet zag: Emily heeft het met haar nieuwe Franse collega’s over een populair gerecht in haar thuisstad Chicago: deep-dish pizza of pizza uit een pan. Paul, een belangrijke cliënt van het marketingbureau Savoir waarbij ze werkt, zegt dat dit walgelijk is en smaakt naar een quiche gemaakt van cement. De Amerikaanse antwoordt dat hij waarschijnlijk die van Lou Malnati’s at. Oeps!

#movetoparis


Wat waarschijnlijk als een grapje was bedoeld, valt zwaar – een beetje als een quiche van cement – op de maag van de eigenaar van Lou Malnati’s. ‘We serveren de favoriete pizza van Chicago al sinds 1971’, aldus Marc Malnati. ‘Wanneer de schrijvers van “Emily in Paris” de mensen van Chicago en onze pizza beledigden in een poging de kijkers te doen  lachen, kwam dit heel harteloos en totaal niet grappig over te midden van de coronacrisis.’ Ook op hun Instagrampagina lieten ze weten dat ze niet gediend waren met deze uitspraak. Ze plaatsten een foto van hun pizza met daarbij ‘Hey Emily, jaloers?’ en ze fotoshopten een stuk pizza op Emily’s bord met als onderschrift: ‘”Emily in Paris” vindt dat Lou’s niet lekker is. Wij zijn hier niet mee akkoord. Probeer het zelfs eens. Haat je het? Verhuis dan naar Parijs.’

Wapenstilstand


Gelukkig waren er heel wat fans van Lou die in de reacties wél hun liefde voor de zaak lieten blijken. ‘Ik had de reeks bijna uitgezet toen ik dit hoorde’, ‘Ze hebben je pizza duidelijk nog niet geproefd’ en ‘Beste pizza ter wereld’ zijn maar enkele van de positieve commentaren. Uit de laatste Instagrampost van Lou Malnati’s blijkt dat de gemoederen ondertussen ook online al wat bedaard zijn. ‘Dit is waarschijnlijk een groot misverstand‘, aldus de keten. Lou richtte zich zelf persoonlijk aan Lily. ‘We weten dat jij gewoon je tekst moest opzeggen, dus geen probleem. Laten we een wapenstilstand houden.’ Eén ding is zeker, wij hebben nu zin gekregen in pizza!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '