Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Play4

Anderhalf jaar lang liet de 48-jarige tv-maker zich volgen én zijn therapiesessies filmen.

‘Patiënt Pedro’: Pedro Elias gaat op zoek naar de bron van zijn angsten in nieuwe docu

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

Play4 pakt uit met een vierdelige documentaire die Pedro Elias (48) anderhalf jaar lang volgt in zijn zoektocht naar de bron van zijn angsten. De schrijver, tv-maker en zelfverklaarde hypochonder praat in ‘Patiënt Pedro’ niet alleen met bekende en minder bekende lotgenoten, maar zal de kijker ook inzichten geven in hoe angst werkt én hij laat zijn therapiesessies filmen.

‘Patiënt Pedro’ ontstond twee jaar geleden als podcast bij de tv-reeks ‘Topdokters’. Pedro Elias is een zelfverklaarde hypochonder, hij heeft constant angst om ernstig ziek te worden.

Daarom liet de 48-jarige Antwerpenaar met Spaans-Catalaanse roots voor de podcast zijn hele lijf en al zijn organen uitgebreid checken. Het resultaat was vooral een grote opluchting: hij was kerngezond. Maar de angsten keerden – niet zo verrassend – terug.

Emotionele roetsjbaan

In de tv-reeks ‘Patiënt Pedro’ op Play4 besluit Elias dat zijn hypochondrie niet meer leefbaar is en dat het deze keer tijd is om zijn geest onder de loep te nemen in plaats van zijn lijf.

Hij schakelt de hulp in van professor Damiaan Denys, wereldautoriteit op het vlak van angst en dwangstoornissen en diensthoofd van de psychiatrische afdeling van het Amsterdam UMC.

Elias besloot dat zijn hypochondrie niet meer leefbaar is en dat het tijd werd om zijn geest onder de loep te nemen in plaats van zijn lijf.

Anderhalf jaar laat de tv-maker zich volgen in zijn therapeutisch traject, zijn zoektocht naar een beter leven, een leven zonder angsten. Elias praat met bekende en minder bekende lotgenoten, geeft de kijker inzichten in hoe angst werkt én laat zijn therapiesessies filmen.

De vierdelige documentaire wordt door Play4 ‘een emotionele roetsjbaan’ genoemd waar we een dappere, eerlijke Elias op z’n kwetsbaarst zien. Tegelijk geeft de reeks een unieke kijk op een thema dat velen van ons aanbelangt.

‘Patiënt Pedro’ is vanaf maandag 12 december te zien op Play4 en GoPlay.be.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '