Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Play4

Hij wil in ‘Patiënt Dompi’ weten wat dat betekent voor zijn gastric bypass.

ZIEN: Dominique Van Malder krijgt diagnose diabetes type 2

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

In een nieuwe aflevering van ‘Patiënt Dompi’ vertelt Dominique Van Malder dat hij te horen heeft gekregen dat hij suikerziekte heeft. Hij gaat dan ook langs bij zijn dokter voor meer info en geruststelling.

In de vierdelige docureeks ‘Patiënt Dompi’ volgen we het traject dat Dominique Van Malder aflegt om zijn overgewicht aan te pakken. Hij zoekt uit of hij in aanmerking komt voor een Gastric Bypass operatie. We volgen hem voor, tijdens en na zijn operatie. In de reeks komen ook andere getuigen van een soortgelijke operatie aan het woord.

Niet panikeren

In de aflevering van woensdagavond kregen we te zien dat de acteur wat schrik had nadat hij te horen kreeg dat hij suikerziekte of diabetes type 2 heeft. Hij ging met zijn vriendin Tinne langs bij een dokter voor meer informatie en wat geruststelling. ‘Ik had het wel even nodig om iemand te horen’, horen we Dominique zeggen.

De dokter stelt hem gerust en zegt dat hij niet moet panikeren. Het enige wat er de komende weken verandert is dat zijn medicatie aangepast wordt. Zijn vriendin vraagt ook of hij nog bijvoorbeeld koolhydraten mag eten. ‘Het gaat natuurlijk liever naar de uitzondering dan naar de regel’, aldus de dokter. Vriendin Tinne heeft het gevoel dat zij er te angstig in stond voor de diagnose van diabetes kwam. Bekijk het volledige fragment hieronder.

‘Patiënt Dompi’ is elke woensdag omstreeks 21u te zien op Play4 en GoPlay.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '