Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Play4

Zijn reacties zijn hi-la-risch!

PREVIEW: Gert Verhulst wordt een psychopaat, eikel en clown genoemd in ‘Helden van het Internet’

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

In ‘Helden van het Internet’ worden online pesters en mensen die haatreacties plaatsen door Eric Goens geconfronteerd met hun harde woorden. In de aflevering van vanavond leest Gert Verhulst enkele gemene tweets voor en zijn reacties daarop zijn hilarisch!

Het is helaas een beetje de pest van onze huidige maatschappij: mensen geven onverbloemd én vaak ook onnodige commentaar op alles en iedereen. Ze schuwen daarbij geen harde taal en sommige reacties zijn door en door gemeen. Eric Goens wil deze online trollen in zijn nieuwe programma ‘Helden van het Internet’ een lesje leren door hen met hun eigen problematische gedrag te confronteren.

Olifantenvel

De tv-maker gaat ook langs bij de slachtoffers die deze negatieve commentaren vaak dagelijks moeten lezen over zichzelf. In de aflevering van vanavond brengt hij een bezoekje aan Gert Verhulst die al meer dan dertig jaar meedraait in het mediacircus. Als er íemand een olifantenvel kweekte in al die jaren, dan is hij het wel. En het blijkt inderdaad dat de slechte reacties hem niet veel doen.

Integendeel! Gert leest enkele haatcomments luidop voor en heeft op elke hater een gepast, en tegelijkertijd ook hilarische reactie. Zo wordt hij een psychopaat, een eikel en een clown genoemd. ‘Ik begrijp niet hoe de Verhulstjes zo rijk zijn geworden’, schrijft iemand. ‘Mijn besluit: je moet niet lang studeren om het te maken in het leven’. Gert kan dat alleen maar voor de volle honderd procent beamen.

Schuldig

Gert kan deze commentaren goed plaatsen omdat hij zelf toegeeft dat hij er ook schuldig aan is. ‘Ik betrap mezelf er ook op als ik tv kijk, dat ik ook bepaalde dingen denk over bepaalde mensen en die zijn minstens zo erg als wat ik te horen krijg. Het enige verschil is dat ik dat niet op Twitter zet.’

‘Helden van het Internet’ zie je elke maandagavond om 21u op Play4.


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '