Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VTM

Wie wordt er onverbiddelijk naar huis gestuurd?

PREVIEW: D-day is aangebroken in ‘Million Dollar Island’

Het is zover: de gevreesde D-day is aangebroken op het eiland in ‘Million Dollar Island’. Dat wil zeggen dat de deelnemers zonder polsbandje zonder pardon naar huis zullen moeten vertrekken. En sommige kandidaten halen álles uit de kast om niet bij die vertrekkende groep te horen.

De rust op ‘Million Dollar Island’ is na de verplichte exit van Cindy, Shani, Jerico en Orlando nog maar net teruggekeerd, of er wordt alweer een bommetje gedropt. Het spel schakelt een flinke versnelling hoger en gaat een radicaal nieuwe, bikkelharde fase in met de komst van D-day.

D-day

Ondertussen is al de elfde dag op het prachtige eiland aangebroken, al is dat voor een hoop deelnemers geen goed nieuws. Het is namelijk D-day, de dag waarop alle kandidaten die geen polsbandje hebben het spel onherroepelijk moeten verlaten.

Hun enige hoop om te blijven is door een bandje te krijgen van een andere deelnemer, anders zit hun avontuur erop. Natuurlijk zijn die bandjes elk 10.000 euro waard, om er zo maar eentje weg te geven moet je al érg goed van inborst zijn.

Addertje onder het gras

Al is er nog een andere reden dat de andere spelers erg beschermend zijn over hun eigen bandjes. Want in de allereerste aflevering kregen we te horen dat er na D-day gespeeld zou worden in de volgorde van het aantal bandjes. Elke kandidaat die na D-day dag maar één bandje heeft, zal moeten spelen tegen een andere deelnemer met maar één bandje. Ofwel win je en heb je na afloop dus twee bandjes, ofwel verlies je het duel, moet je jouw bandje afstaan en vertrek je naar huis. Dat duurt net zolang tot er geen enkele deelnemer met één bandje meer overblijft.

Het is dus logisch dat de kandidaten die momenteel over twee polsbandjes beschikken niet staan te springen om er eentje af te geven aan een mogelijke vertrekker. Hoe meer polsbandjes je hebt, hoe later je het zal moeten opnemen tegen één van de andere deelnemers.

:

‘Million Dollar Island’ bekijk je elke maandagavond om 21u50 en woensdagavond om 21u40 bij VTM 2, op VTM GO en op Streamz.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '