Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VTM

‘Ik communiceer met duiven’, grapt Erik in ‘Helden van het Internet’.

Erik Van Looy blijft bewust weg van sociale media: ‘Het haalt gif in de mensen naar boven’

Chloë Foubert
Chloë Foubert Modejournalist

Wie op social media scrolt, botst (jammer genoeg) regelmatig op haatcomments. In ‘Helden van het Internet’ krijgt tv-presentator en regisseur Erik Van Looy (61) meer inzicht in de ongevraagde meningen van zijn online ‘haters’. Hoewel ze soms scherp zijn, beantwoordt Erik ze op zijn eigen manier…

Als je een van de best bekeken programma’s in Vlaanderen presenteert, is de kans zeer groot dat er iets over je neergepend wordt op het wereldwijde web. Dat beseft ook Erik Van Looy, die al jaar en dag hét gezicht van ‘De Slimste Mens ter Wereld’ is. Hoewel Erik zelf niet op sociale media actief is, schotelde reportagemaker Eric Goens hem in ‘Helden van het Internet’ toch een paar gepeperde commentaren voor.

Van de slechtste quiz ter wereld over voorgekauwde moppen tot een lastig zenuwtrekje: Erik lijkt de kritiek best goed weg te kunnen lachen. Zelfs wanneer dat laatste een bron van frustratie vormt voor iemand, beantwoordt de populaire presentator dat op sublieme wijze. Jawel, met zijn aanstekelijk lachje.

Asociale media

Ook al krijgt Erik in een van de commentaren nog een complimentje over zijn uiterlijk, toch bedankt hij voor een profiel op Instagram, Facebook of Twitter. ‘Dat haalt precies gif in de mensen naar boven, terwijl het sociale media zouden moeten zijn. Maar eigenlijk zijn het vaak asociale media. En het is duidelijk dat dat ook net weer bevestigd is’, legt Erik uit.

‘Helden van het Internet’ is elke maandagavond omstreeks 21u te zien op Play4.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '