Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VTM

Tot grote frustratie van een van hen.

Deze twee deelnemers worden gedwongen ‘Special Forces: Wie Durft Wint’ te verlaten

Chloë Foubert
Chloë Foubert Modejournalist

Dat de bekende koppen het in ‘Special Forces: Wie Durft Wint’ hard te verduren krijgen, mag wel duidelijk zijn. Hoewel de zes overgebleven deelnemers vastberaden zijn om door te gaan tot het einde van de opleiding, nemen bij sommigen de fysieke kwaaltjes de bovenhand. De operators zien zich dan ook genoodzaakt in te grijpen. Twee deelnemers krijgen een gedwongen exit.

Koen Wauters, Laura Tesoro, Steven Laureys, Ann Wauters, Davy Parmentier en Dirk Van Tichelt krijgen het in de Marokkaanse woestijn steeds zwaarder. Het toppunt in de aflevering van gisteravond was ongetwijfeld de Devil Run: een klassieker in de opleiding. In deze loodzware opdracht worden de rekruten getest op hun vermogen om praktisch na te denken terwijl ze fysiek gesloopt worden. Het gooien van allerlei zware voorwerpen in een rijdende truck maakte de operators veel duidelijk.

Dirk Van Tichelt, door iedereen de sterkste van de groep genoemd, ging namelijk enorm in het rood. Hij probeerde zijn collega’s Ann en Steven zo veel mogelijk te sparen, maar dat eiste zijn tol. Dirk moest aan het einde van de opdracht zelfs overgeven. ‘De sterkste die er bijna uit gaat voor twee mensen met medische problemen, dat is gevaarlijk’, klonk het bij de operators.

Het heft in eigen handen nemen

Chef Blom vond het dan ook zijn verantwoordelijkheid om niet één, maar wel twee deelnemers een halt toe te roepen. ‘Julie hebben allemaal laten zien dat je karakter hebt, dat je wil doorbijten, dat je niet wil opgeven. Daar hebben wij enorm respect voor, chapeau daarvoor. Maar dat wil nog niet zeggen dat je daarom de mindset hebt voor Special Forces. Als je de missie in gevaar brengt of het team ophoudt, moet je jezelf de vraag stellen: breng ik de opdracht of het team in gevaar?’

© VTM

En daarom mocht Ann haar zwarte band inleveren en huiswaarts keren. ‘Langs één kant vind ik het doodjammer dat ik niet verder kan gaan. Mijn missie was om deze opleiding te volbrengen’, klinkt het bij Ann. ‘Aan de andere kant: ik snap absoluut wat ze zoeken: mensen met heel veel doorzettingsvermogen, met heel veel wilskracht. Maar je moet ook fit genoeg zijn natuurlijk om de missie niet in gevaar te brengen.’ Maar de operators hadden nog iemand in het vizier.

© VTM

Ook Steven Laureys moest enkele minuten later zonder pardon de groep achter zich laten, tot grote frustratie van de neuroloog. ‘Ik was kwaad. Ik had dat niet verwacht. Maar ik ben ook heel blij omdat het heel leerrijk was’, legt hij uit. ‘Ik ben wetenschapper, maar hier is het echt science meets experience. Dat zijn twee echt complementaire zaken en ik ben heel blij met het cadeau dat Special Forces mij heeft gedaan.’

Ongeloof

Na het vertrek van Ann en Steven bleef het team verweesd achter. Niemand had zich dan ook voorbereid op twee exits. Koen Wauters, die al snel een frisse Cola steelt van de vertrekkers, spreekt open over zijn angsten: ‘Ik heb schrik voor wat komt’. En daar kunnen we hem geen ongelijk in geven…

© VTM

Wat de gevreesde laatste twee dagen van de opleiding in petto hebben voor Koen, Laura Tesoro, Davy Parmentier en Dirk Van Tichelt, zie je op maandag 5 juni in de laatste aflevering van ‘Special Forces: Wie Durft Wint’, om 20u35 bij VTM en op VTM GO.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '