Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VTM

'Ik hoor soms: je bent te lui om te werken', vertelt hij. 'Dat vind ik afschuwelijk!

PREVIEW: Dennie worstelt met de vooroordelen over mensen met een burn-out in ‘Out Of Office’

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Bruno Vanden Broecke brengt in het nieuwe programma ‘Out Of Office’ vijf mensen met een burn-out samen met zes mensen die wel met volle goesting werken op een zorgboerderij. Met z’n allen bouwen ze een oude stal om tot een biowinkel. In een preview vertelt Dennie dat er helaas nog velen vooroordelen hebben over mensen met een burn-out.

Bruno praat met Margaux en Dennie over de vooroordelen die nog steeds heersen over mensen met een burn-out. ‘Wij betalen jouw ziekteverzekering of je bent te lui om te werken‘, vertelt Dennie. ‘Dat vind ik afschuwelijk!’ Margaux vertelt dan weer dat ze zich spiegelt aan vrienden die er wel in slagen om een job met kinderen en een verbouwing te combineren, waardoor ze denkt dat zij het niet kan.

Levenslessen

Het is moeilijk uit te leggen wat er aan de hand is als je het niet ziet aan de buitenkant. ‘Ik kan beter mijn arm of been in de gips hebben’, vertelt Dennie. ‘Mensen zien niet wat er aan de hand is.’ Willem, een van de vaste krachten op de Emiliushoeve snapt dit. ‘Het geluk, in zekere zin, is dat je het bij mij wél ziet’, zegt hij.

Willem prijst zich gelukkig met wat hij heeft en wie hij is. ‘Wees gewoon wie je bent’, aldus Willem. ‘Doe wat je wilt, maar hou het wel legaal en veilig (lacht).’ Dennie geeft toe dat hij daar nog iets van kan leren. ‘Het zou veel stress bij mensen wegnemen’, besluit hij.

‘Out Of Office’ zie je elke maandag om 20u45 op VTM.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '