Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Eén

Er duiken ook enkele nieuwe gezichten op.

TEASER: ontploffingen, blinde paniek, geweld en drama in tweede seizoen van ‘Onder Vuur’

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Een jaar geleden maakten we kennis met de nieuwe dramareeks ‘Onder Vuur’ waarin een groep brandweermannen- en vrouwen vechten voor het voortbestaan van hun kazerne. Vanaf morgen kan je naar het tweede seizoen kijken. Als we de teaser mogen geloven, zal het er opnieuw heel spannend aan toegaan.

In ‘Onder Vuur’ staat een eigenzinnig brandweerkorps uit Oostende centraal dat de regels nogal eens aan de brandweerlaars durft te lappen. Maar dit alles is voor een goed doel: het redden van mensenlevens. Wanneer er door fouten van het korps dodelijke slachtoffers vallen tijdens een interventie, komt het voortbestaan van de kazerne in gevaar. Daarbovenop laait niet enkel het vuur hoog op, maar ook de emoties. Werk en privé lopen door elkaar, wat natuurlijk voor spanningen zorgt in de kazerne.

Spectaculair

De dramareeks durfde uit te pakken met een stunt. Zo was er in het eerste seizoen te zien hoe de brandweermannen een torenkraan van 125 meter beklommen om mensen te bevrijden uit een luchtballon die erin kwam vast te zitten. Een van de hoofdrolspelers Louis Talpe vertelde dan ook dat deze rol het zwaarste is wat hij ooit al heeft moeten doen in z’n acteercarrière. De reeks wist naast Louis trouwens nog indrukwekkende namen te scoren waaronder Lien De GraeveLynn Van RoyenSam Louwyck en Ann Tuts.

Het tweede seizoen belooft als we de teaser mogen geloven minstens even spectaculair te worden. Post Oosteroever kampt met een personeelstekort en verouderd materiaal. Een fusie met Post Centraal dringt zich op, maar in afwachting daarvan moeten ze met beperkte middelen gevaarlijke interventies doen. De vriendschap van de brandweerlieden komt opnieuw onder druk te staan door een opeenstapeling van incidenten. Naast de vaste cast uit het eerste seizoen, zien we in de nieuwe afleveringen ook enkele nieuwe gezichten waaronder Gust Mestdach, Jennifer Heylen en Guga Baúl.

Je kan vanaf morgen, 30 oktober, elke zondag om 20u40 naar een nieuwe aflevering kijken van ‘Onder Vuur’ op Eén.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '