Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Netflix

Een mysterieuze demon wil de magische sleutels in zijn bezit krijgen en heeft daar heel veel voor over...

BRRR: Netflix lost de trailer van de huiveringwekkende fantasyreeks ‘Locke & Key’

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Voor wie kickt op spookhuizen en mythische wezens en een grote fan is van films en series à la ‘Harry Potter’ en ‘Stranger Things’ hebben we wel heel interessant nieuws in petto. Netflix loste namelijk de officiële trailer van de gloednieuwe fantasyreeks ‘Locke & Key’.


De spannende en bovennatuurlijke serie is gebaseerd op de Amerikaanse stripboekenreeks ‘Locke & Key’ van Joe Hill en vertelt het verhaal van de familie Locke. Een mama trekt met haar dochter Kinsey en twee zonen Bode en Tyler naar het het adembenemende voorouderlijk huis – of zeg maar kasteel –  van haar gestorven man om er een nieuwe start te maken. Creepy detail: het huis staat in het dorp ook wel bekend als het ‘Key House’ en dat heeft – hoe kan het ook anders? – zo zijn redenen.

Mysterieuze sleutels


Bode, Tyler en Kinsey stoten in het huis op een groot mysterie, want in en rond het gebouw liggen verschillende sleutels die bovennatuurlijke krachten opwekken en een verband zouden hebben met de dood van hun papa. Klein nadeel: een mysterieuze demon wil de magische sleutels in zijn bezit krijgen en heeft daar heel veel voor over (lees: inferno’s, manipulatieve stemmetjes en liters bloed). Een behoorlijk unieke (en huiveringwekkende) verhaallijn als je ’t ons vraagt! En dat maakt ook de trailer die Netflix loste nog maar eens duidelijk.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Carlton Cuse en Meredith Averill produceerden ‘Locke & Key’ en castten enkele steengoede acteurs. Zo zullen onder anderen Darby Stanchfield (bekend van ‘Scandal’), Jackson Robert Scott (bekend van ‘It’ en ‘It 2’), Connor Jessup (‘American Crime’) en Emilia Jones (‘Horrible Histories’) een grote rol spelen in de serie. Dat belooft!

‘Locke & Key’ is vanaf 7 februari 2020 beschikbaar op Netflix.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '