Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Play5

De arbeidsinspectie oordeelde dat Maximes dochtertje maar vijf keer per jaar in beeld mag komen, anders is er sprake van kinderarbeid.

Meilandjes vinden koper voor chateau en willen kleine Claire ook in nieuwe afleveringen

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Goed nieuws voor de Meilandjes, want hun chateau in Frankrijk is eindelijk verkocht. De familie vond een koper voor het optrekje in Frankrijk dat ze verschillende seizoenen lang opknapten in ‘Chateau Meiland’.


Terwijl je momenteel naar het nieuwe seizoen van ‘Chateau Meiland‘ kan kijken op Play5, beleven de Meilandjes achter de schermen ook heel wat spannende tijden. Het chateau Marillaux waar ze verschillende seizoenen lang bloed, zweet en tranen verloren – en ons vooral de slappe lach bezorgden – is namelijk eindelijk verkocht! Het optrekje in Frankrijk stond al een jaar te koop en de prijs werd al verlaagd van 1,25 miljoen naar 998.000 euro. Vorige week zou het verkoopcontract getekend zijn en de koper is volgens de Meilandjes een enthousiaste man die het kasteel in zijn huidige opzet wil doorzetten en uitbouwen. Al is dit alles wel nog onder voorbehoud, want Erica zal naar eigen zeggen pas gerust zijn als de verkoop definitief rond is.

Kinderarbeid


De familie trok een tijdje terug opnieuw naar hun thuisland waar het een hoeve met drie verschillende huizen in Hengelo kocht, maar door problemen met de gemeente moesten de Meilandjes alweer hun koffers pakken. ‘We gaan apart van elkaar wonen, maar wel allemaal in Noordwijk‘, vertelt Maxime in de talkshow Jinek. Claire en zij gaan samenwonen met haar nieuwe vriend. ‘Ik ga het nest verlaten.’

De kleine Claire was de laatste dagen hét gespreksonderwerp in de Nederlandse pers, want de arbeidsinspectie besliste dat het meisje maar vijf keer per jaar in beeld mag komen anders is het kinderarbeid. ‘Ik vind het vreselijk’, aldus Maxime. ‘Het is ook moeilijk om ze tijdens de opnames voortdurend uit beeld te houden. Ze gaat nu naar de opvang, maar op sommige dagen gaat dat niet.’ Volgens Martien is het kindje ook niet anders gewend. ‘De filmcrew is ondertussen zelfs een beetje familie geworden’, aldus Martien. ‘Als ze nu “Opa, ik wil appelsap” roept en in beeld komt, moeten we dus stoppen met filmen.’ De familie heeft het duidelijk moeilijk met de beslissing. ‘We maken toch reality en we filmen bij ons thuis’, aldus Maxime.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '