Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© ITV

De spin-off kreeg een toepasselijke werktitel.

‘Love Island UK’ krijgt editie met singles die ouder zijn dan 40 jaar

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Op Streamz kan je momenteel kijken naar het derde seizoen van ‘Love Island’, waarin twaalf Vlaamse én Nederlandse singles op zoek gaan naar dé ware. Het datingprogramma vond zijn oorsprong zeven (!) jaar geleden in Engeland, en daar komen ze nu met een gloednieuwe versie op de proppen: eentje met singles die ouder zijn dan 40 jaar.

Na acht (wel heel) dramatische seizoen is het tijd voor iets nieuws, moeten de makers van de Britse versie van ‘Love Island’ gedacht hebben. Er komt binnenkort namelijk een spin-off van het juicy programma, en daarin zullen voor de verandering geen jonge hindes op zoek gaan naar de liefde. De programmamakers zoeken namelijk singles die ouder zijn dan 40 jaar en zich aan het avontuur willen wagen.

Negatieve reacties

De opnames van ‘Love Island: Your Mum, My Dad’, gaan later dit jaar van start. Naast het feit dat enkel Gen X’ers en xennials zullen kunnen deelnemen aan het programma, zal dat er ook iets anders uitzien dan de oorspronkelijke versie. Zo zullen de kandidaten die in de villa verblijven achter de schermen gekoppeld worden door...hun kinderen. De spin-off komt er na de vele (terechte) negatieve reacties op ‘Love Island’. Zo komt er in het programma weinig diversiteit aan bod, en worden de kandidaten vaak saai en oninteressant genoemd. Daar willen de programmamakers met de nieuwe versie verandering in brengen.

‘Tijden veranderen en de huidige generatie van 40- en 50-jarigen wil er ook goed uitzien en plezier hebben’, aldus een bron aan The Sun. ‘Deze nieuwe show zal de mensen die het nodig hebben een tweede kans op liefde geven.’ Wanneer de spin-off precies uitgezonden zal worden en of die dan ook bij ons te zien zal zijn, is nog even afwachten.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '