Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VTM

En er gebeurt in de aflevering van vanavond een spectaculaire crash!

Deze twee personages doen hun intrede in nieuw seizoen van ‘Lisa’

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Het nieuwe seizoen van ‘Lisa’ ging afgelopen maandag van start en we zaten al onmiddellijk op het puntje van onze zetel! Die spanning bereikt z’n hoogtepunt in de aflevering van vanavond met een grote crash! Verder maken we binnenkort kennis met twee nieuwe personages.

Je kan vanavond in je favoriete telenovelle zien hoe Lars (Thomas Van Caeneghem) en Jonas (Oscar Willems) racen tegen Lisa (Tinne Oltmans) en Vic (Briek Lesage) op het circuit van Zolder. Helaas is er geen sprake van een sportieve wedstrijd, want er heerst heel wat rivaliteit tussen de ‘piloten’. Ze beginnen het uit te vechten op het asfalt en dat leidt tot een spectaculaire crash... Er komt heel wat bloed bij kijken, dus de grote vraag is of iedereen heelhuids uit de auto kruipt.

Strijk van het lachen

Gelukkig is er ook goed nieuws! Er doen namelijk twee nieuwe personages hun intrede in ‘Lisa’. De eerste zal je al zien opduiken in de aflevering van morgen, vrijdag 9 september. Gijs Goeminne wordt de nieuwe, sympathieke barman. Hij zal met plezier een praatje slaan met de klanten van ’t Excuus. Maarten Ketels kruipt in de huid van Gijs aka Gizmo. ‘Niemand weet eigenlijk echt waar hij vandaan komt’, vertelt de acteur. ‘Sommigen fluisteren dat hij geboren is tijdens een Chinees experiment waarbij ze fluorescerende springballen probeerden te kruisen met zaadcellen. In elk geval: Gizmo is licht radioactief en hij vindt het leven te moeilijk om lastig te doen of te zagen.

Maarten is in de wolken dat hij in de populaire serie verschijnt: ‘Het is een cadeau om als speler in de rollercoaster van “Lisa”-land terecht te komen. Samen met Hilde De Baerdemaeker, Bert Verbeke en heel het fantastische creatieve team achter Lisa liggen we elke dag op de set strijk van het lachen. Ik hoop dat ons gezamenlijk plezier mag verder resoneren.’ Je kan Maarten trouwens kennen uit onder meer ‘De Rodenburgs’, ‘Danni Lowinski’, ‘Code 37’, ‘Witse’, ‘Dubbelleven’, ‘De Luizenmoeder’ en ‘Onder Vuur’.

Droge humor

In de aflevering van maandag zien we nog een nieuw gezicht: Ben. Hij is de fysiotherapeut waar Jonas beroep op doet na zijn autocrash. Helaas is hun eerste ontmoeting niet zo hartelijk. Michiel De Meyer zal deze rol met plezier vertolken. ‘Ben is een heel fijn personage om gestalte te geven, een fijne gast met droge humor en ongelooflijk veel doorzettingsvermogen’, aldus Michiel. Je kent de acteur onder meer uit ‘Thuis’ en ‘Ghost Rockers’. Hij speelde ook in tal van musicals mee waaronder ‘40-45’ en ‘Daens’.

Hij vindt het geweldig om terug op het kleine scherm in tal van huiskamers te verschijnen. ‘Het is heel fijn om na een paar jaar weer terug voor televisie te werken’, zegt de acteur. ‘Voor een camera spelen na een tijdje theater is wel aanpassen, maar in de heerlijke ploeg van “Lisa” word ik enorm geholpen en met enthousiasme ontvangen. Samen met Oscar en Tinne spelen is elke dag een feest. Ik zat vier jaar in de klas met Tinne en we deelden de finaleplekken van “Steracteur, Sterartiest”. Dat dat vonken geeft op set, moet ik jullie niet vertellen (lacht).’

‘Lisa’ kan je elke weekdag om 18u20 zien op VTM.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '