Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VTM

Hij onderging onze ergste nachtmerrie...

ZIEN: dramatische wending voor Jonas in ‘Lisa’

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

De aflevering van ‘Lisa’ gisterenavond leek wel een seizoensfinale! Jonas (Oscar Willems) kwam opnieuw (!) in de problemen en dit keer lijkt het erop dat het zijn definitieve einde betekent...

Vrijdagavonden staan in serieland synoniem voor cliffhangers van jewelste. Kijkers moeten zich uiteraard het hele weekend afvragen wat er met hun favoriete personages is gebeurd en staan te popelen tot wanneer de nieuwe week weer aanbreekt. De mond van de ‘Lisa’-fans viel gisterenavond dan ook wagenwijd open toen ze zagen wat er met Jonas (Oscar Willems) gebeurde.

Diepe put

Op een grote veiling werden de juwelen van de overleden Dorine Albrechts (Hilde Heijnen) verkocht. Jonas kreeg de taak om de waardevolle accessoires bij de bank op te halen. Wanneer hij op de parking van het veilinghuis toekwam, merkten we op dat hij door iemand in de gaten werd gehouden wat ons een ongemakkelijk gevoel gaf. Terwijl de gasten ondertussen toestroomden, was er nog steeds geen spoor van Jonas. Lisa (Tinne Oltmans) maakte zich uiteraard zorgen en belde hem op, maar ze kreeg hem niet te pakken.

Onze angst bleek uiteindelijk gegrond, want in een volgende scène zagen we Jonas roerloos op de grond liggen terwijl iemand in een wit pak een diepe put groef. Enkele seconden later duwde die persoon – de gluurder? – Jonas in de put en werd hij levend begraven. Onze ergste nachtmerrie!

Getroebleerd personage

‘Wat een personage lijden kan’, zegt Oscar Willems. ‘Na mijn dramatisch ongeval en mijn verlamming word ik nu voor dood in een koude put gegooid. Andere acteurs hebben een wat meer comfortabele rol. Het blijft allemaal gelukkig fictie en ik ben zeer dankbaar dat ik gestalte mocht geven aan dit getroebleerd personage.

De grote vraag is of dit het definitieve einde betekent van Jonas? De veiling werd alleszins afgeblazen en Lisa en co gingen wanhopig op zoek naar Jonas. Helaas zonder succes. Ze gaven hem als vermist op bij de politie die een onderzoek opstartte en de familie begon te ondervragen. Eén ding is zeker: wij kunnen niet wachten tot maandag!

‘Lisa’ zie je elke weekdag om 18u20 op VTM. 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '