https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© © VIER

Belofte maakt schuld...

‘T IS GEBEURD: Lieven Scheire waagt zich samen met Astrid Stockman aan een operastuk

Jolien Meremans

Na de bloedstollende finale – spoiler alert! – van ‘De Slimste Mens ter Wereld’ mag Lieven Scheire zich officieel De Slimste Mens noemen. Aan die overwinning hing wel een heel speciale voorwaarde vast, want Lieven beloofde aan het begin van de finale dat hij samen met slimme knobbel Astrid Stockman een operastuk zou zingen als een van hen twee won.


Astrid moest met een – nochtans torenhoge – eindscore van 291 seconden als eerste afhaken. De spannende finale werd dus gespeeld door Thomas Huyghe en Lieven. Het was uiteindelijk die laatste die de overwinning in de wacht sleepte. En dat betekende dus ook dat de jolige allesweter zijn stembanden moest opwarmen voor een kleine acte de présence.

Het is gebeurd


Zo gezegd, zo gedaan! Of ‘Het is gebeurd’, zoals Eric Van Looy het zou zeggen: Lieven trok met Astrid naar de Sint-Machariuskerk in Gent om het beste uit zichzelf te zingen – of eerder: schreeuwen. Onder het toeziend oog van Astrid slaagt Lieven er uiteindelijk toch in om het beroemde ‘Stabat Mater’ – op een paar valse noten na – te zingen in de kerk. Hij kreeg na afloop zelfs een applausje voor zijn prestatie.


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content