Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© vtm

Het zullen niet enkel gevoelige nummers zijn.

Kandidaten van ‘Liefde voor Muziek’ houden reünie voor Rode Neuzen Dag

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

De artiesten van het afgelopen seizoen van ‘Liefde voor Muziek’ houden binnenkort een reünie. Ze doen dit speciaal voor Rode Neuzen Dag omdat de goeddoelactie dit jaar helemaal draait rond muziek.


Kreeg je het vorige seizoen van ‘Liefde voor Muziek‘ ook maar geen genoeg van Regi, Gene Thomas, Karen Damen, André Hazes, Sean Dhondt, Peter Vanlaet van Mama’s Jasje en Tom Dice & Kato van The Starlings? Dan hebben we keigoed nieuws voor je, want de artiesten halen nog één keer alles uit de muzikale kast in een unieke reünie. Ze doen dit met een bijzonder goede reden: ze willen op die manier Rode Neuzen Dag steunen. De goeddoelactie van VTM, Qmusic en Belfius draait dit jaar namelijk volledig rond muziek en laat dit nu net iets zijn dat volledig in het steegje ligt van deze acht toppers.

‘Eens goed uit je dak gaan’


Muziek kan in deze verwarrende tijden een houvast bieden, ons tot rust brengen, onze gedachten verzetten, ons een hart onder de riem steken, kortom ons helpen. Met deze special dragen de kandidaten hun steentje bij. De nummers die ze zullen brengen, zijn niet toevallig gekozen. Dat is het enige wat we voorlopig weten, want of ze opnieuw elkaars liedjes onder handen nemen, wat eigenlijk het concept is van het populaire VTM-programma, blijft nog een groot vraagteken.

Bij de vorige afleveringen moesten we geregeld naar een zakdoek grijpen, en dat zal deze keer niet anders zijn. ‘Het zullen wel niet allemaal “gevoelige” nummers zijn’, vertelt Gene Thomas. ‘Integendeel! Eens goed uit je dak gaan of stevig rocken kan zo’n deugd doen. En het kan je tegelijk ook écht gelukkig maken.’ We hopen dat de zanger opnieuw een vette schijf van Bon Jovi zal coveren.

‘We zijn jullie niet vergeten’


Net zoals vele jongeren hebben de artiesten het zelf ook niet altijd gemakkelijk tijdens deze coronaperiode. ‘Daarom zijn we heel blij dat we dit programma kunnen maken om aan jongeren die het nu moeilijk hebben te laten zien dat we hen niet vergeten zijn’, zegt Sean Dhondt. ‘We willen ze tegelijkertijd de boodschap meegeven dat muziek echt wel kan helpen tijdens moeilijke tijden.’

VTM zendt deze ‘Liefde voor Muziek’-reünie op vrijdag 13 november uit om 20u40. De gevreesde ‘ongeluksdag’ wordt op die manier toch een tikkeltje aangenamer. De opnames van het volgende seizoen gingen deze maand van start, dus op deze nieuwe afleveringen is het nog even wachten.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '