Home Lifestyle Deze artiesten zullen het beste van zichzelf geven in het nieuwe seizoen...

Deze artiesten zullen het beste van zichzelf geven in het nieuwe seizoen van ‘Liefde voor Muziek’

De opnames gaan volgende maand van start.

liefde voor muziek
© vtm

‘Kom Wat Dichterbij’ van Regi zit ongetwijfeld nog altijd in je hoofd. Maar volgend jaar is het de beurt aan een nieuwe lichting artiesten om hits te scoren in het populaire VTM-programma ‘Liefde voor Muziek’.

Sean Dhondt verklapte in mei al op Qmusic dat we in 2021 een nieuw seizoen van ‘Liefde voor Muziek mogen verwachten. ‘Ik weet dat ze nu al mensen zijn aan het opbellen’, zei Sean toen. ‘Ik weet nog niet wie. Het is dus wel in beweging gezet en het volgende seizoen komt eraan.’ De zanger zong afgelopen seizoen de longen uit zijn lijf en VTM maakte nu bekend wie de artiesten zijn in het zevende seizoen het beste van zichzelf zullen geven.

Monsterhits

Willy Sommers (68) is de ouderdomsdeken van de bende. Hij heeft ongetwijfeld de meeste ervaring en zijn hits waaronder ‘Zeven Anjers Zeven Rozen’, ‘Als Een Leeuw In Een Kooi’ en ‘Laat De Zon In Je Hart’ worden tot op vandaag nog steeds meegezongen door jong en oud. De jongste deelnemer is Emma Bale met haar eenentwintig lentes. Toch draait deze nachtegaal al enkele jaartjes mee in de Vlaamse showbizz. Ze deed op haar veertiende mee aan ‘The Voice Kids’ waar ze hoge ogen scoorde. Ze won de wedstrijd niet, maar wel de harten van televisiekijkend en vooral -luisterend Vlaanderen. Ze bracht al verschillende singles uit zoals ‘All I Want’, ‘Cut Loose’ en ‘Fortune Cookie’ in samenwerking met Milow.

Tourist LeMC (36) zal zijn Antwerpse tongval loslaten op het werk van zijn collega’s. Met ‘Horizon’, ‘Koning Liefde’ en ‘Spiegel’ weet de hiphopper maar al te best hoe je een hit moet scoren. Geike Arnaert (40) zal je dan weer ongetwijfeld nog kennen van haar periode bij Hooverphonic. Ze stond meer dan tien jaar lang aan de zijde van Alex Callier als zangeres van de bekende groep. Ondertussen staat ze solo op de planken, al scoorde ze in 2018 nog de monsterhit ‘Zoutelande’ samen met de Nederlandse band BLØF.

Humoristische noot

De twee spring-in-‘t-velden van deze editie zijn Jelle Cleymans (35) en Jonas Van Geel (35). De twee komen niet enkel op privévlak heel goed overeen, maar hebben ook op muzikaal gebied een enorm goede klik. Die samenwerking resulteerde in het opstarten van hun eigen band Cleymans & Van Geel. De beste vrienden zullen sowieso ook voor de humoristische noot zorgen.

Als we de naam Ronny Mosuse (49) horen, dan klinkt automatisch het deuntje ‘she goes nana nana, nana nana‘ in ons hoofd. De man stond namelijk in een (niet zo) ver verleden samen op podium met niemand minder dan wijlen zijn broer Robert en Bart Peeters als ‘The Radios’. Bert Ostyn (39) is een van de zangers van de rockgroep Absynthe Minded. Hij toerde met zijn drie bandleden door heel Europa, maar in ‘Liefde voor Muziek’ staat hij er alleen voor.

#playlocal

Deze nieuwe lichting zal elkaars grootste hits onder handen nemen. Wat opvalt is, dat er deze keer enkel Belgische zangers en zangeressen meedoen. Na #kooplokaal trekt het programma deze trend dus door met #playlocal. De genres zijn ook weer enorm uiteenlopend. Een schlager, Antwerpse rap, volkse muziek, kleinkunst, rock en meer alternatieve klanken: het zal in de nieuwe afleveringen allemaal aan bod komen. De opnames starten volgende maand, dus de acht deelnemers mogen stilaan al hun koffers pakken. De bestemming is voorlopig nog niet bekend en zal afhangen van welke plek in binnen- of buitenland op dat moment veilig is gezien de coronacrisis. Ook de exacte startdatum van ‘Liefde voor Muziek’ wordt pas later bekendgemaakt.

Lees ook: