Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© netflix

'Wat startte als een overval, eindigde als een familie.'

Opnames vijfde en laatste seizoen van ‘La casa de papel’ zitten erop

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

We wisten al dat het vijfde seizoen van de populaire Netflixserie ‘La casa de papel’ jammer genoeg ook meteen het laatste seizoen is. Die finale krijgen we hoogstwaarschijnlijk binnenkort voorgeschoteld, want de opnames zitten erop.


We hadden vorig jaar nog een beetje hoop dat er een zesde seizoen zou komen van de superspannende Spaanse reeks ‘La casa de papel’. Maar regisseur Álex Pina deed die bubbel vorige zomer voorgoed barsten. ‘We hebben ruim een jaar nagedacht over hoe we afscheid zullen nemen van de bende en over hoe El Profesor de touwtjes weer in handen kan nemen. Het resultaat is het vijfde deel van “La casa de papel”. De oorlog zal zijn meest woeste hoogtepunten bereiken, maar het zal ook het meest epische en opwindende seizoen worden’, aldus Álex in een persbericht. Ons wachten wordt binnenkort beloond, want Netflix deelde een foto op Twitter dat de cast de allerlaatste draaidag achter de rug heeft.

Familie


De opnames begonnen op 3 augustus vorig jaar en zitten er nu dus op. Al wat ons rest is wachten op die grote finale. Aangezien alles ingeblikt is, zal dit hoogstwaarschijnlijk voor binnenkort zijn. Netflix kondigde dit nieuws zelf aan op Twitter. ‘It’s a wrap’, aldus de streamingdienst. ‘Wat startte als een overval, eindigde als een familie. Dankje aan alle fans om deel uit te maken van La Resistencia. We kunnen niet wachten om jullie te tonen hoe dit verhaal eindigt.’

Op de bijhorende foto zien we de bende in hun iconische rode overalls. Wat onmiddellijk opvalt, is dat Berlin ook tussen de lachende gezichten staat, terwijl Nairobi de grote afwezige is. Dat doet de geruchtenmolen opnieuw op volle toeren draaien dat Berlin een spectaculaire (onmogelijke) comeback zal maken. Een meer logische verklaring is natuurlijk dat hij opnieuw in flashbacks te zien zal zijn. We hopen alleszins dat we op die manier ook nog een glimp kunnen opvangen van Nairobi.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

 

Seizoen 5 zal trouwens niet uit acht, maar uit tien afleveringen bestaan. Naast de oude vertrouwde gezichten van Úrsula Corberó (Tokio), Jaime Lorente (Denver), Álvaro Morte (El  Profesor) en co zullen we twee nieuwe gezichten te zien krijgen. Miguel Ángel Silvestre is bekend van onder meer ‘Narcos’, ‘Sense8’ en ‘Sky Rojo’. Patrick Criado is voor het grote publiek nog relatief onbekend.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '