Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Liefde op maandag, true crime op woensdag en nostalgie op vrijdag!

11 kijktips voor een weekje gezellig chillen in de zetel

Elke maandag verzamelt onze tv-redactrice de leukste kijktips van de week, zodat je je bijna niet kán vervelen.


Da’s liefde


Jens Dendoncker schuift zijn komisch kantje even opzij om zijn romantische kant te tonen in ‘Da’s liefde’. Met de hulp van de KU Leuven maar ook van zijn lief Lauren Versnick en enkele BV-koppels, gaat de presentator op zoek naar de wetenschappelijke waarheid over de liefde. In de eerste aflevering geven Lauren en Jens zich onmiddellijk bloot. Ze tonen hun lichaam aan elkaar en praten over hun onzekerheden. Want een succesvolle relatie hangt ook af van hoe je jezelf ziet.

Vanavond om 20u40 op VTM. 

© DPG

 

LEEF


Eén toont elke week van januari een nieuwe Vlaamse minireeks die voortkwam uit corona-creativiteit. Als ‘We moeten eens praten’ met Rik Verheye en Clara Cleymans vorige week het niveau bepaalde, dan kunnen we alleen maar enthousiast zijn over wat er nog komt. Je kan die reeks trouwens herbekijken op VRT NU, aanrader! In de tweede miniserie ‘LEEF’ is het decor een funerarium. Joke Emmers speelt Anja, een jonge vrouw die als job lijken opmaakt maar zich inbeeldt dat ze in haar eigen beautysalon bezig is met meer levendige klanten. Naast Emmers zijn ook Michaël Pas, Lize Feryn, Lukas Van den Eynde en An Miller te zien.

Vanavond om 21u20 op Eén. 

© VRT

Prodigal Son


In deze misdaadreeks heeft agent Malcolm Bright de hulp van zijn vader nodig, een seriemoordenaar, om een andere seriemoordenaar te pakken die diens methodes kopieert. Nadat Malcolm tien jaar eerder het contact met zijn pa verbrak, wordt hij door de moordzaak opnieuw geconfronteerd met zijn oude demonen.

Vanavond om 20u25 op VIJF. 

© Warner Bros.

De Ideale Wereld


Na een korte winterstop is vaste waarde ‘De Ideale Wereld’ terug om te lachen met de gekke wereld waarin we leven. Jan Jaap Van der Wal is weer op post, samen met sidekicks Ella Leyers, Bart Cannaerts, Lukas Lelie, Sarah Vandeursen en reporter Luc Haekens.

Dinsdag om 22u10 op Canvas.

© VRT

Night Stalker: The Hunt for a Serial Killer


Deze true crime-serie komt met een disclaimer: als je alleen woont en je houdt van je nachtrust, kijk je misschien beter niet. De trailer alleen al doet ons angstig om ons heen kijken. Deze docureeks gaat over een seriemoordenaar die Los Angeles in de zomer van 1985 in de ban hield. Hij brak ‘s nachts binnen in huizen en vermoordde de bewoners. Kind, oudere, man, vrouw: het was hem allemaal gelijk. In de reeks hoor je zowel inspecteurs die de zaak destijds probeerden op te lossen als slachtoffers die de man over de vloer kregen maar het gelukkig kunnen navertellen.

Vanaf woensdag op Netflix. 

© Netflix

1 Jaar Gratis


Vorig jaar werd ‘1 Jaar Gratis’ vanonder het stof gehaald, en met succes. Eén verhuist het tweede seizoen wel van de typische quizavond zaterdag naar weekavond donderdag, maar voor de rest blijft alles hetzelfde. Opnieuw maken zestien kandidaten kans om het jaarloon van de best verdienende kandidaat op te strijken.

Donderdag om 20u35 op Eén. 

© Eén

Dawson’s Creek


Het moment waarop heel wat ninetieskinderen wachtten, is deze week aangebroken. Vanaf vrijdag bekijk je alle seizoenen van ‘Dawson’s Creek’ op Netflix. Nog iemand die nu al een oude crush voelt opflakkeren?

Vanaf vrijdag op Netflix.

© Netflix

WandaVision


‘WandaVision’ speelt zich af in het Marvel-universum. Wanda Maximoff (Elizabeth Olsen) en Vision (Paul Bettany), twee wezens met superkrachten in een schijnbaar ideaal huwelijk in een Amerikaans buitenwijk, beginnen te vermoeden dat niets is wat het lijkt. De reeks speelt zich af na de gebeurtenissen van de film ‘Avengers: Endgame’. Elizabeth Olsen, de jongere zus van Ashley en Mary-Kate, kruipt opnieuw in de huid van Wanda. In de reeks krijgt ze voor het eerst de naam Scarlet Witch.

Vanaf vrijdag op Disney+.

© Disney

Verschrikkelijke Ikke 3


In de derde ‘Despicable Me’-film neemt Gru het samen met zijn tweelingbroer Dru, die hij nog maar net ontmoette, op tegen een nieuwe vijand. Balthazar Bratt is een megalomane psychopaat die blijven steken is in de jaren 80. Gene Thomas mocht de stem van de misdadiger inspreken.

Vrijdag om 20u40 op VTM. 

© Universal Pictures

Cool Runnings


‘Cool Runnings’ is en blijft een klassieker die je moet gezien hebben. De komische Disneyfilm uit 1993 gaat over een viertal Jamaicanen dat als bobsleeteam wil deelnemen aan de Olympische Spelen. Het verhaal is losjes gebaseerd op waargebeurde feiten.

Vrijdag om 22u55 op VTM. 

© Disney

The King’s Speech


Voor ons is Colin Firth voor altijd Mark Darcy, maar het grootste succes van de Britse acteur was deze film. Niet alleen won Firth de Oscar voor Beste Acteur, de film won ook Beste Film, Beste Originele Scenario en Beste Regisseur. Dit historisch drama vertelt het verhaal van de stotterende zoon van koning George V.

Zaterdag om 21u10 op Eén. 

© Momentum Pictures

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '