Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Paramount Pictures /Disney/CBS

Hé, het is oké om een date te hebben met je tv.

15 kijktips die het binnenblijven deze week veel draaglijker maken

Nu we onze avonden even niet kunnen doorbrengen op café, wachten ons de komende maand veel dates met de tv. Elke maandag verzamelt onze tv-redactrice de leukste kijktips van de week, zodat je je bijna niet kán vervelen.


Thuis


Elke trouwe en minder trouwe kijker weet dat er op vrijdag altijd een cliffhanger te verwachten is in ‘Thuis’, maar die van vorige week deed toch even naar adem happen. Niemand minder dan legende Frank Bomans lag aan het einde van de aflevering roerloos op de grond. Het bloed stroomde uit zijn hoofd. Is dit het einde van de Frank, de man die er vanaf de eerste dag bij was en zelfs door ‘Familie’-kijkers bij naam en toenaam genoemd kan worden? En als het zo is: hoe haalden de makers het in hun hoofd om de man te laten sterven zónder zijn iconisch leren jasje aan? De schande…

Vanavond om 20u15 op Eén.

© VRT

Belpop: Selah Sue


Twaalf jaar geleden pakte Canvas uit met de eerste ‘Belpop’-reeks, een programma waarin in elke aflevering het verhaal van een Belgische artiest verteld wordt. Het tiende seizoen wordt afgetrapt door Sanne Putseys, oftewel Selah Sue, de soulzangeres die er jaren geleden in slaagde nog voor de release van haar debuutalbum een internationale carrière uit te bouwen. Ze heeft het in haar aflevering over haar succesparcours, maar ook over de dalen van depressie en onzekerheid.

Vanavond om 21u20 op Canvas.

© VRT

Blind Getrouwd Nieuw-Zeeland


Vanavond is op VTM 2 het tweede en laatste deel van de reünie van ‘Married at First Sight Australia’ te zien. Daarna zit het seizoen erop. Geen paniek, je zal het niet zonder ‘Blind Getrouwd’-sensatie moeten stellen. VTM 2 laat geen pauze vallen en begint dinsdag onmiddellijk aan het eerste seizoen van ‘Blind Getrouwd Nieuw-Zeeland’. Ik kan je niet verzekeren dat er evenveel drama zal zijn als in de Australische versie, maar het is het proberen waard!

Dinsdag om 19u15 op VTM 2.

© Three

Bridget Jones: The Edge of Reason


Zeg feelgoodfilm, ik zeg Bridget Jones. In ‘Bridget Jones: The Edge of Reason’, de tweede film in de rij van drie, is Bridget samen met Mark Darcy, maar dat betekent niet dat Daniel Cleaver uit haar leven verdwenen is. Woensdag zendt VTM 3 de romcom uit, vanaf vrijdag zie je ‘m op Netflix. Op de streamingdienst vind je nu al de derde film van de reeks, ‘Bridget Jones’ Baby’.

Woensdag om 20u40 op VTM 3 en vanaf vrijdag op Netflix.

© Miramax Films

Why Women Kill


Je kon deze dark comedy van Marc Cherry, de maker van ‘Desperate Housewives’, al een tijdje bekijken op Streamz (vroeger Telenet Play). Vanaf deze week zendt VIJF de serie uit. ‘Why Women Kill’ is een dramareeks die zich afspeelt in drie verschillende decennia, maar in dezelfde villa in Pasadena. In elk verhaal is er sprake van overspel door de echtgenoot en een moord door de echtgenote. Je herkent Lucy Liu (‘Charlie’s Angels’ en ‘Elementary’), Ginnifer Goodwin (‘Once Upon a Time’) en Kirby Howell-Baptiste (‘Killing Eve’).

Woensdag om 20u35 op VIJF.

© CBS

Rebecca


Van het grote halloweenaanbod dat Netflix dit jaar samenstelde, is ‘Rebecca’ de meest veelbelovende titel. En niet alleen omwille van ‘Call Me By Your Name’-acteur Armie Hammer. Die laatste speelt de knappe weduwnaar Maxim die in Monte Carlo verliefd wordt op een jongedame, gespeeld door Lily James. Wanneer zij samen naar zijn landgoed in Manderley trekken, staat ze al snel in de schaduw van zijn eerste vrouw, Rebecca, die overleden is.

Vanaf woensdag op Netflix.

© Netflix

Bad Boys for Life


De derde ‘Bad Boys’-film, geregisseerd door Adil El Arbi en Bilall Fallah, kwam eind januari in de cinema. De komische actiefilm deed de kassa’s serieus rinkelen, totdat het coronavirus een einde maakte aan de pret. Door de lange sluiting van de bioscopen en het feit dat grote productiehuizen hun films in de frigo houden voor na de crisis, kan ‘Bad Boys for Life’ de best scorende film van het jaar worden. Je ziet ‘m vanaf deze week al op Streamz+.

Vanaf woensdag op Streamz +.

© Columbia Pictures

I Feel Pretty


In ‘I Feel Pretty’ speelt Amy Schumer de niet al te zelfzekere Renee. Tijdens een spinningles stoot ze haar hoofd, waarna ze wakker wordt als de meest zelfzekere vrouw ter wereld. Toen de film in 2018 uitkwam, schreef collega Robine het volgende: ‘‘I Feel Pretty’ is een échte feelgoodfilm. En dan bedoelen we niet zo’n dertien-in-een-dozijnfilm waarna je min of meer tevreden bent omdat je je even oppervlakkig hebt weten te vermaken. ‘I Feel Pretty’ is een feelgoodfilm in de letterlijke zin van het woord. Je voelt jezelf écht beter wanneer je de zaal verlaat.’ Een portie feelgood kunnen we in deze tijden allemaal gebruiken, nietwaar?

Donderdag om 21u30 op VIJF.

© STX Films

Kung Fu Panda 3


Het begin van het weekend vieren we deze week helaas niet op café. Dan maar voor de tv? VTM 3 begint de avond goed met ‘Kung Fu Panda 3’. In de derde film maakt Po kennis met zijn biologische papa.

Vrijdag om 19u op VTM 3.

© Dreamworks Animation

Spies in Disguise


Nog meer animatie vind je vanaf vrijdag op Disney+, met de film ‘Spies in Disguise’. Will Smith en Tom Holland spraken de stemmen in van de hoofdpersonages, spionnen Lance Sterling en Walter Beckett. De eerste is een stoere, stijlvolle kerel, de tweede een geeky genie. Ze gaan samen achter een slechterik aan.

Vanaf vrijdag op Disney+.

© Disney

Once Upon a Snowman


In deze gloednieuwe kortfilm wordt de voorgeschiedenis van Olaf verteld, voor we hem leerden kennen in de ‘Frozen’-films. Regisseur Trent Correy, die meewerkte aan ‘Frozen’, ‘Frozen 2’, ‘Vaiana’, ‘Zootopia’ en meer, liet onder een Instagrampost weten dat hij nooit eerder zo veel plezier heeft gehad met een project als met ‘Once Upon a Snowman’. Ongetwijfeld een pareltje.

Vanaf vrijdag op Disney+.

© Disney

Over the Moon


Moet er nóg animatie zijn? Netflix komt vrijdag met ‘Over the Moon’, een familiefilm over Fei Fei, een pienter meisje met een passie voor wetenschap. Haar ouders vertellen haar van kleins af aan over de legende van de maangodin. Om te bewijzen dat de maangodin bestaat, bouwt ze een raket waarmee ze tot op de maan wil geraken. Netflix deed voor ‘Over the Moon’ beroep op Glen Keane, de man die jarenlang voor Disney werkte en hoofdverantwoordelijke was voor de animatie van ‘Beauty and the Beast’, ‘Aladdin’, ‘Tarzan’,‘Pocahontas’ en ‘Tangled’.

Vanaf vrijdag op Netflix.

© Netflix

Naked Attraction


Zaterdagavond hoeft niet saai te zijn zonder feestjes of café. ‘Naked Attraction’ is het meest bizarre maar tegelijkertijd het meest fascinerende én body positive programma dat je ooit zag. In deze datingshow wordt in elke ronde iets meer van de kandidaten getoond aan de persoon die een date kiest, beginnende bij het onderstel. Zei ik al dat de kandidaten geen kleren dragen? Het is een bij momenten tenenkrommend format dat je – let’s be honest – enkel met Britten kan maken, maar het programma draagt wel een mooie boodschap uit. Het maakt op een leutige manier duidelijk dat elk lichaam anders is en dat dat niets is om je over te schamen.

Zaterdag om 20u30 op VIJF.

© Studio Lambert

The Bodyguard


‘The Bodyguard’ is de film die Whitney Houston in de jaren 90 verhief van ster tot superster. De zangeres speelt een beroemde muziek- en filmster die bedreigd wordt, Kevin Costner vertolkt de rol van haar lijfwacht. De film is een klassieker, onder meer dankzij de geweldige soundtrack, ‘I Will Always love You’.

Zaterdag om 21u30 op VIJF.

© Warner Bros.

Bad Moms


Mila Kunis, Kathryn Hahn en Kristen Bell zijn hilarisch in ‘Bad Moms’, een film van de makers van ‘The Hangover’. Ze spelen drie moeders die het beu zijn om altijd de perfecte mama te moeten zijn. Samen trekken ze ten strijde tegen het mamaleger. Moeders die soms niet weten hoe het hoofd boven water te houden – lees: elke mama – moeten deze komedie gezien hebben.

Zaterdag om 20u25 op VTM 2.

© STX Entertainment

Meer om naar uit te kijken: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '