https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© © VTM

Drie vrouwen met totaal verschillende achtergronden komen terecht in de gevaarlijke wereld van mensensmokkel, prostitutie en uitbuiting.

KIJKTIP: VTM zendt spannende misdaadserie ‘Red Light’ uit

Herlinde Matthys

Je kan ‘Red Light’ vanaf morgenavond, maandag 30 augustus, bekijken op VTM. De bekroonde misdaadserie die zich afspeelt in de wereld van de prostitutie stond eerder al op Streamz en is een aanrader voor wie houdt van spanning, actie en drama.


Red Light‘ gaat over drie vrouwen met heel verschillende achtergronden wiens levens vervlochten raken. Sylvia, een prostituee, werkt in een bordeel met haar vriend en pooier. Esther is een bekende sopraanzangeres uit een welgesteld milieu en Evi is een gedreven politieagente die een grote zaak probeert te combineren met haar gezinsleven. Ze komen terecht in de gevaarlijke en intrigerende wereld van mensensmokkel, prostitutie en uitbuiting in Antwerpen en Amsterdam. Gaandeweg beseffen ze dat ze elkaar nodig hebben om te overleven.

Ronkende namen


Nederlandse actrices Halinda Reijn en Carice van Houten, die laatste kan je kennen uit ‘Game of Thrones’, kwamen op het idee om ‘Red Light’ te maken. Ze spelen als respectievelijk Esther en Sylvia ook de hoofdrol in de serie. De derde hoofdrol is weggelegd voor de Vlaamse topper Maaike Neuville, die eerder al meespeelde in onder meer ‘Clan’, ‘De Twaalf’ en ‘De Dag’. Zij kruipt in de huid van Evi. Verder spelen nog andere ronkende Vlaamse namen mee zoals Geert van Rampelberg (‘Studio Tarara’, ‘De Infiltrant’), Koen de Bouw (‘Glad IJs’, ‘Professor T.’), Ruth Becquart (‘Clan’, ‘Over Water’), Joren Seldeslachts (‘Spitsbroers’), Sofie Decleir (‘De Dag’) en Jacob Derwig (‘Klem’). Ook de regie is volledig in Vlaamse handen met Wouter Bouvijn die verantwoordelijk was voor ‘De Twaalf’ en Anke Blondé die ‘The Best of Dorien B’ op haar cv heeft staan.

Smaken verschillen uiteraard, maar dat ‘Red Light’ een must-see is, wordt ondersteund door het feit dat de reeks al verschillende prijzen mocht ontvangen. Je kon de serie al bingewatchen op Streamz, maar vanaf morgen 30 augustus kan je ze dus ook bekijken op VTM. In die eerste episode zie je hoe Esther haar man niet kan bereiken nadat haar vader plots is overleden. Ze besluit hem te gaan zoeken. Ondertussen krijgt Evi een moordzaak toegewezen die wordt gelinkt aan het van mensenhandel verdachte koppel Sylvia en Ingmar (Geert Van Rampelberg).

 


Je kan ‘Red Light’ vanaf morgen, maandag 30 augustus, om 21u50 bekijken op VTM.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content