Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Netflix

Van de strenge advocate Aparna tot mama's-kindje Akshay: wie stapte er uiteindelijk in het huwelijksbootje?

‘Indian Matchmaking’ op Netflix: welke koppels haalden de eindmeet en welke niet?

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist


Matchmaker Sima Taparia, bekend van Netflixreeks ‘Indian Matchmaking’, gaat prat op haar expertise en beweert dat ze nog nooit reclame heeft moeten maken voor haar diensten. Maar een rondje googelen leerde ons dat Taparia’s succesratio niet meteen om over naar huis te schrijven is.


In de realityreeks ‘Indian Matchmaking’ op Netflix gaat vleesgeworden Tinderapp Sima Taparia op zoek naar potentiële huwelijkskandidaten voor haar – vaak bijzonder veeleisend – cliënteel.

Haar diensten als matchmaker zijn zo gegeerd dat Taparia de hele wereld rondvliegt om millennials van Indische komaf van ’t straat te helpen. Zo maken we in het eerste seizoen kennis met onder meer advocate Aparna uit Houston, juwelier Pradhyuman uit Mumbai en modeontwerpster Ankita uit Delhi.

Professioneel matchmaker Sima Taparia uit Netflixreeks ‘Indian Matchmaking’.


Allen willen ze – al dan niet onder lichte dwang van hun ouders – maar één ding: hun soulmate ontmoeten en zo snel mogelijk in het huwelijksbootje stappen. Taparia meent dat snel even te kunnen regelen, maar research leert ons dat haar succesratio allesbehalve, euhm, succesvol is.

Welke koppels uit ‘Indian Matchmaking’ zijn er vandaag nog samen en welke niet? Je leest het hieronder:

Nadia Jagessar

Dat Nadia’s parcours in ‘Indian Matchmaking’ hobbelig was, is een understatement. De eventplanner uit New Jersey met Guyanese roots had meteen een klik met haar date Vinay Chadha nadat ze ontdekten allebei geen fan te zijn van ketchup. Helaas liet hij haar al snel stikken en ondanks een tweede kans werd het niets tussen de twee.

Na een boottochtje met advocaat Shekar Jayaraman in zijn thuisstad Chicago leek het direct koekenbak, maar ook met hem liep het mis. ‘Zodra de camera’s stopten met draaien, veranderde de dynamiek tussen mezelf en de matches die Sima voor me geregeld had’, liet Nadia optekenen door de L.A. Times. ‘En die verandering was allesbehalve positief.’ Nadia meent dat haar tv-ervaring haar veel heeft geleerd over zichzelf en over wat ze zoekt in een toekomstige partner.

Pradhyuman Maloo

Juwelier Pradhyuman uit Mumbai weigerde aan het begin van de show maar liefst meer dan honderd potentiële kandidaten. Daten vond hij duidelijk tijdverlies, maar dat veranderde toen hij het bloedmooie model Rushali Rai uit Delhi ontmoette. Na hun eerste date gingen de twee paardrijden en flitsten er prompt visioenen van huwelijksklokken en prachtige baby’s door ons hoofd. Maar het mocht niet zijn.

‘Vanwege de lange afstand was het moeilijk elkaar beter te leren kennen en op een organische manier te communiceren’, vertelde Pradhyuman de L.A. Times. ‘Bovendien bevonden we ons in een verschillend stadium in ons leven, dus besloten we verder te gaan als vrienden.’ Naar verluidt wou Rushali zich focussen op haar modellencarrière, terwijl Pradhyuman het tijd vond om zich te settelen.

Ankita Bansal

Hoewel Ankita geen partner vond door haar deelname aan ‘Indian Matchmaking’, besefte de ontwerpster uit Delhi wel dat ze zich wou focussen op haar zaak en dat haar eigen geluk vooropstaat. ‘Ik ben trots op het feit dat ik weet wat ik wil en wie ik ben’, schreef ze op Instagram.

Aan The Times gaf ze toe geen fan te zijn van gearrangeerde huwelijken, maar Ankita moest haar mening herzien. ‘Aan het eind van de dag draait het allemaal om de klik. Als die er is, kan je ‘m niet ontkennen en dan maakt het geen moer uit hoe jullie elkaar hebben ontmoet.’

Akshay Jakhete

De pas afgestudeerde Akshay uit Mumbai kreeg het in ‘Indian Matchmaking’ zwaar te verduren. Zijn moeder Preeti was zo geobsedeerd door zijn liefdesqueeste, dat ze beweerde dat het zijn schuld was dat ze last had van een hoge bloeddruk. Na tal van dates te hebben geweigerd, werd de 25-jarige Akshay uiteindelijk gekoppeld aan ene Radhika uit Udaipur. Ondanks een bijzonder ongemakkelijke first date in het bijzijn van hun ouders besloot het paar te trouwen. Maar tot een huwelijk kwam het helaas nooit.

‘Enkel dagen na de verlovingsceremonie, ontdekten we enkele zaken waar we ons niet goed bij voelden, dus bliezen we het huwelijk af’, liet Akshay The Times weten. ‘Vertrouwen is iets dat, eenmaal het verbroken is, niet zomaar kan worden hersteld. Het duurt een hele poos. Ik wacht liever op de juiste persoon dan vast te hangen aan de verkeerde.’

Interessant genoeg vertelde hij het online nieuwsplatform Meaww.com een ander verhaal. ‘Ik kon niet slapen en bleef maar over de situatie piekeren. “Wat ben ik aan het doen met mijn leven? Wat is er gaande? Ik kan niet vastzitten met deze persoon”, klonk het in mijn hoofd.’ De reden waarom hij besloot om niet met Radhika verder te gaan? Hun (te) verschillende persoonlijkheden. ‘Ik bedoel, we konden niet langer dan vijf minuten een gesprek gaande houden. Dus dat is de enige reden. De volgende dag dacht ik: ik ga dit niet doen.’ Akshay zou nog steeds single en zoekende zijn.

Vyasar Ganesan

College counselor en levensechte teddybeer Vyasar Ganesan geloofde ondanks zijn moeilijke jeugd – inclusief gescheiden ouders – rotsvast in de ware liefde. Die vond hij niet bij Manisha Dasa, maar evenmin bij zijn tweede match Rashi Gupta. ‘Matchmaking is echt moeilijk. De beide personen met wie ik werd gematcht waren buitengewoon geweldige, inspirerende individuen. Ik ben trots hen mijn vrienden te noemen’, onthulde Vyasar aan de L.A. Times.

Wat de Texaan echter niet had verwacht, waren de tientallen berichten die hij ontving eenmaal de show uitkwam op Netflix. Zo vertelde hij aan Oprahmag.com dat hij binnen amper enkele uren zestig berichten kreeg van mensen die hem wilden koppelen of hem vroegen of hij nog steeds single is. Klinkt alvast veelbelovend!

Aparna Shewakramani

We leerden de Texaanse Aparna ‘You know how I háte comedy’ Shewakramani kennen als een advocate die niet op haar mondje is gevallen. Hoewel we haar dates – bijlwerpen? Yoga met geiten? – soms in vraag stelden, vonden we haar eerlijkheid best verfrissend.

Haar dates mochten dan wel steeds op een sisser uitdraaien, Aparna bleef optimistisch. Haar laatste date, met de goedlachse Jay Wadhwani uit Atlanta, leek een schot in de roos. Maar uiteindelijk bleef hun relatie platonisch. Meer nog: zowel met Dilip, Shekar als Jay houdt Aparna nog contact. Ze noemt hen alle drie ‘goede vrienden’.

Rupam Kaur

Als gescheiden vrouw en alleenstaande moeder van 36 werd Rupam uit Denver door matchmaker Sima al snel bestempeld als een hopeloos geval. Hoewel Sima alsnog een match vond voor Rupam, verbood haar vader met hem op date te gaan nadat hij ontdekte dat de man in kwestie niet alleen gescheiden was, maar voordien ook getrouwd was met een Amerikaanse vrouw.

Rupam liet zich echter niet van de wijs brengen en besloot haar liefdesgeluk op de datingapp Bumble te zoeken. En met succes. Op Instagram liet Rupam weten Colorado intussen samen met haar dochter te hebben verlaten en nu samen te wonen met haar nieuwe liefde. Eat that, Sima!Het eerste seizoen van ‘Indian Matchmaking’ is integraal te bekijken op Netflix.

Nog meer Netflix: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '