Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Disney

Kijk jij er ook al naar uit? 😍

Disney werkt aan live-actionremake van ‘Hercules’

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

The rumours are true: Disney werkt wel degelijk aan een live-actionremake van ‘Hercules’. Meer zelfs: de regisseurs zijn bekend en de eerste versie van het script is al geschreven!

Het is intussen al meer dan twee jaar geleden dat er voor het eerst gefluisterd werd dat er bij Disney een live-actionremake van de iconische film ‘Hercules’ op de planning stond. Wetende dat Disney zowat al z’n succesvolle klassiekers (denk: ‘De Leeuwenkoning’, ‘Aladdin’, ‘Dumbo’, ‘Lady en de Vagebond’, en binnenkort ook ‘Pinokkio’ en ‘De Kleine Zeemeermin’) in een hedendaags jasje steekt, kwam dat nieuws niet echt als een verrassing. Disney bevestigde de geruchten toen nog niet, maar het magazine Deadline meldt nu dat de regisseurs gekozen zijn en de film er dus wel degelijk zit aan te komen.

Eerste versie van script

Niemand minder dan Guy Ritchie (‘The Gentleman’ en ‘Sherlock Holmes’) zal de regie van de film op zich nemen, en daarnaast zullen ook Joe en Anthony Russo, regisseurs van ‘Avengers: Endgame’, helpen met de productie van de Disneyfilm. Volgens Deadline werd de eerste versie van het script al geschreven door Dave Callaham, en worden nu ook andere scenarioschrijvers gecontacteerd.

Of er momenteel ook al gecast wordt, is nog niet helemaal duidelijk. Wel zouden er al een aantal favorieten zijn, waaronder ‘Outlander’-acteur Sam Heughan en ‘Divergent’-ster Theo James. Ook fans lieten al weten wie ze graag in de film zouden zien opduiken. Zo vindt Twitter dat Amber Riley, aka Mercedes uit ‘Glee’, Jennifer Hudson en Janelle Monáe al sowieso bij de vijf Muzen zouden moeten zitten.

We zullen sowieso nog even geduld moeten oefenen voordat de film in de bioscoop te zien zal zijn. Wanneer hij precies wordt verwacht, is nog onduidelijk.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '