Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© netflix

Helaas is er ook minder goed nieuws...

Dit ‘Harry Potter’-personage zal de nieuwe koningin Elizabeth spelen in het vijfde seizoen van ‘The Crown’

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Claire Foy en Olivia Colman kregen al de eer om de Engelse koningin Elizabeth te vertolken in de populaire Netflixserie ‘The Crown’. In het vijfde seizoen zullen ze de fakkel overdragen aan een actrice die we allemaal nog kennen uit de ‘Harry Potter’-films.


Je moet zelfs niet geïnteresseerd zijn in de Engelse koninklijke familie om van de Netflixserie ‘The Crown’ te houden. De dramareeks geeft je een fictieve inkijk in het leven van de royals en de afgelopen drie seizoenen waren een groot succes. In elk seizoen gaat zo’n tien jaar voorbij waardoor de hoofdrolspelers telkens moeten verouderen om het geheel realistisch te houden. In de eerste twee seizoenen vertolkte Claire Foy de rol van hare majesteit. Voor het derde en vierde seizoen gaf ze de fakkel – of beter gezegd de kroon – door aan Olivia Colman.

‘Het perfecte moment om te stoppen’


Het vierde seizoen zou niet zo lang op zich laten wachten, en dat is meteen ook het laatste seizoen waarin we Olivia aan het werk zullen zien. In seizoen vijf kruipt opnieuw iemand anders in de huid van de koningin, en dat is geen onbekende: Imelda Staunton. Je kent ze sowieso van haar rol als Dolores Umbridge uit de ‘Harry Potter‘-films. Daarnaast was ze ook te zien in ‘Maleficent’ en ‘Downton Abbey’.

Helaas heeft Netflix ook minder goed nieuws. ‘The Crown’ zou in eerste instantie zes seizoenen krijgen, maar de bedenker van de serie Peter Morgan kondigde nu aan dat het vijfde seizoen ook meteen het allerlaatste wordt. ‘Nu we bezig zijn met het verhaal voor seizoen vijf is mij duidelijk geworden dat dit eigenlijk het perfecte moment is om te stoppen’, vertelde hij in The Guardian.

We kijken momenteel vol verwachting uit naar het vierde seizoen waarin we onder andere het huwelijk van prins Charles en prinses Diana te zien zullen krijgen. In het laatste seizoen bevinden we ons dan in de eenentwintigste eeuw. Hopelijk komen dan ook prins Harry en Meghan Markle aan bod, maar dat is voorlopig nog een groot vraagteken.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '