Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Netflix & Getty

Zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton zal ook meewerken aan de prent.

‘Top Gun’-regisseur maakt Formule 1-film met Brad Pitt in de hoofdrol

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Racefan of niet, de populaire Netflixserie ‘Formula 1: Drive To Survive’ die een blik biedt in de spannende wereld van Formule 1 weet iedereen te boeien. ‘Top Gun’-regisseur Joseph Kosinski smeedt het ijzer nu het heet is en maakt een film over de sport met niemand minder dan Brad Pitt in de hoofdrol. Must-see!

Joseph Kosinski regisseerde ‘Top Gun: Maverick’ die momenteel in de bioscoop speelt en nu al een gigantisch groot succes is. Dezelfde creatieve genie bereidt zich voor om een andere film vol adrenaline, snelheid en nagelbijtende momentjes te maken. Hij richt zijn pijlen daarvoor niet op gevechtsvliegtuigen, maar op the next best thing: Formule 1-wagens!

Ervaren rot en jonkie

Apple Studios maakte volgens de Amerikaanse website Deadline een deal met de regisseur om een Formule 1-film te maken. Ehren Kruger die tevens het script van ‘Top Gun: Maverick’ schreef, pende ook deze verhaallijn neer. Alsof dat nog geen reden genoeg is om naar deze prent uit te kijken, wisten ze niemand minder dan Brad Pitt te strikken om de hoofdrol te vertolken.

Het verhaal gaat over een racepiloot die eigenlijk op pensioen is, maar toch besluit zijn brandbestendige overall weer aan te trekken om een rookie op te leiden. Hij doet nog een laatste poging om op het hoogste schavotje te eindigen als diens teamgenoot. Brad Pitt kruipt dus hoogstwaarschijnlijk in de rol van de ervaren rot. Wie de jonkie zal spelen, is voorlopig nog niet bekend.

Zevenvoudig wereldkampioen

Wie ook zal meewerken aan deze Formule 1-film is Lewis Hamilton. De Brit won het wereldkampioenschap al zeven (!) keer en behoort daarbij tot de beste Formule 1-piloten ooit. Als er dus één iemand is die tips en tricks kan geven tijdens de opnames is het deze topatleet. Hoe deze film precies zal heten en wanneer we hem kunnen zien, is nog niet bekend.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '