Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VIER

Flair-cartooniste Chrostin neemt het maandag op tegen Bart Schols en Amelie Albrecht.

Finaleweken ‘De Slimste Mens’: deze 4 vrouwen en 6 mannen maken nog kans op de titel

Met de uitschakeling van André Hazes Jr. door Lieven Scheire, kennen we de tien finalisten van ‘De Slimste Mens ter Wereld’. Maandag nemen Chrostin en Amelie Albrecht het op tegen Bart Schols, want Lieven Scheire mag als allerlaatste terugkeren.


Lieven Scheire deed acht afleveringen mee en won er zeven van, waardoor hij net beter doet dan Astrid Stockman met vijf zeges van de acht deelnames. Bovendien zullen we nooit weten hoe ver Scheire nog geraakt zou zijn als de finaleweken niet in zijn weg hadden gestaan. Dankzij zijn knappe prestatie mag de presentator/wetenschapper de finaleweken uitzitten tot de allerlaatste aflevering, de grote finale. Die vindt plaats op donderdag 19 december.

De top 10


Scheire won de aflevering van donderdagavond, waarna nieuwkomer Bart Schols met André Hazes Jr. de laatste Nederlander uit het spel wipte. Maandag neemt Schols het op tegen Christina De Witte, wiens comics je elke week in Flair vindt. Zij deed vijf afleveringen mee, waarvan ze eentje won. Comédienne Amelie Albrecht, die vier keer meespeelde en een keer won, keert ook terug. Een ding is zeker: het wordt een avond vol heerlijk droge humor met deze twee dames. Als de stress niet te veel meespeelt, natuurlijk.

Na Chrostin en Albrecht mogen nog twee vrouwen en zes mannen terugkeren naar de ‘Slimste Mens’-studio. Op dinsdag is publiekslieveling Bart Hollanders terug, gevolgd door Phillipe Geubels op woensdag. Mathieu Terryn sluit de eerste finaleweek af. En dan is het tijd voor de échte toppers. Lotte Vanwezemael, die zes deelnames en vier overwinningen op haar conto heeft, mag op maandag 16 december terugkomen. Thomas Huyghe, Astrid Stockman en Lieven Scheire maken het rijtje af. Die laatste drie – en dan vooral Scheire – worden dan ook beschouwd als de grootste kanshebbers op de titel. Zoals onze Chrostin vóór de opnames al zei: ‘Iedereen is bang van Lieven Scheire’. Bang of niet, wij blijven supporteren voor Christina. Go, Chrostin!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '