Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Netflix

Wist je dat geen enkel personage in alle afleveringen verschijnt? Nee, ook Piper niet.

11 feitjes die je waarschijnlijk nog niet wist over ‘Orange Is the New Black’

Een diehard ‘Orange Is the New Black’-fan weet waarom elk personage in de gevangenis zit, kent Taystees beste oneliners vanbuiten en wordt nog altijd een beetje emotioneel bij de gedachte aan Pousseys dood. Maar deze 11 frappante feitjes kunnen zelfs voor de grootste fan nog nieuws zijn.


1. De ogen van de echte Piper, op wiens boek de serie gebaseerd is, zijn te zien tijdens de begingeneriek.


Piper Kerman ging de gevangenis in voor het vervoeren van drugsgeld, net zoals Chapman in de serie. Heel wat elementen uit de serie zijn echter puur fictief.

© Netflix

© Getty

2. Geen enkel personage van de serie komt in elke aflevering voor.


Nee, ook Piper niet. Zij zit niet in de tweede aflevering van het tweede seizoen, ‘Looks Blue, Tastes Red’.

© Netflix

3. Taylor Schilling werd als eerste gecast voor de serie, maar was niet de eerste keuze voor de rol van Piper.


Katie Holmes was in de running voor de rol, maar besloot uiteindelijk dat ze het te druk had.

© Getty

3. In de flashback van transgender Sophia Burset zien we haar voor haar transitie. De tweelingbroer van actrice Laverne Cox nam die rol voor zijn rekening.


Schrijfster Jenji Kohan wilde Laverne Cox niet traumatiseren door haar een man te laten spelen.

© Netflix

4. Jason Biggs, die in de eerste seizoenen de verloofde van Piper speelt, maakt een referentie naar de ‘American Pie’-films, waarin hij de hoofdrol speelde.


Hij heeft het over incidenten met een webcam en met het scheren van zijn penis, twee dingen die gebeurden in ‘American Pie’. Natasha Lyonne, die Nicky Nichols speelt, kan je trouwens ook nog kennen van ‘American Pie’.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

5. Danielle ‘Taystee’ Brooks is een erg goede zangeres en jaagt een muziekcarrière na.


Brooks toont haar zangtalent in de eerste én de allerlaatste aflevering van ‘Orange Is the New Black’. Ze zingt een stukje onder de douche in de allereerste scène van de serie, en bij de aftiteling van de laatste aflevering hoor je haar ook zingen.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

 

6. Omdat de release van seizoen 2 op dezelfde dag viel als de release van de film ‘The Fault In Our Stars’, stopten de makers een referentie naar het boek in het seizoen.


Vee biedt het boek aan aan Rosa, die kankerpatiënte is. Auteur John Green noemde de vermelding een hoogtepunt in zijn leven, aangezien hij een grote fan is van de serie.

7. Lauren Morelli, een van de schrijfster van de serie, verliet haar echtgenoot na twee jaar huwelijk nadat ze op de set verliefd werd op Samira ‘Poussey’ Wiley.


De twee trouwden in 2017 en zijn – aan de Instagramfoto’s te zien – nog steeds gelukkig samen.

 

8. Heel wat actrices deden oorspronkelijk auditie voor een andere rol.


Zo deed Laura ‘Alex’ Prepon auditie voor de rol van Piper, maar werd ze te stoer bevonden. Uzo ‘Crazy Eyes’ Aduba wilde de rol van Janae en Selenis ‘Gloria’ Leyva ging voor de rol van Aleida. Enkele van die audities zijn trouwens te zien in een emotionele afscheidsvideo die Netflix maakte.

orange is the new black

9. Voor Jenji Kohan furore maakte als schrijfster van ‘Orange Is the New Black’, schreef ze ooit telkens één aflevering voor ‘Sex And The City’, ‘Will & Grace’, ‘The Fresh Prince of Bel-Air’ en ‘Gilmore Girls’.


Ze maakte ook de populaire serie ‘Weeds’.

© Getty

10. Actrice Jodie Foster regisseerde twee afleveringen van de serie.


Ze werkte aan aflevering 3 van het eerste seizoen, waarin we het achtergrondverhaal van Sophia Burset te zien krijgen, en keerde terug naar de set voor de eerste aflevering van het tweede seizoen.

11. Beth Fowler, die Sister Ingalls speelt, had ervaring met de rol van non.


Ze speelde een non in ‘Sister Act’ en ‘Sister Act 2’.

© Netflix

Meer ‘Orange Is the New Black’: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '