Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VTM

Het is geen onbekende!

‘Familie’ verwelkomt binnenkort nieuw personage

Herlinde Matthys

Er duikt dit najaar een nieuw personage op in ‘Familie’ en het is geen onbekende! Kürt Rogiers (Lars) stelt de acteur voor in een filmpje.

Na het verdwijnen van David Cantens (Jonas) en Jasmijn Van Hoof (Stefanie) uit ‘Familie‘, kon de VTM-soap wel wat nieuw leven in de brouwerij gebruiken. Dat komt er nu in de vorm van een nieuw personage. Onlangs had die acteur zijn allereerste draaidag, de perfecte gelegenheid voor Kürt Rogiers (Lars) om de nieuwste aanwinst voor te stellen aan de kijkers.

Een held

We kunnen je al verklappen dat het geen onbekende is. Je kan hem kennen uit ‘Helden’ op Ketnet, hij trok samen met Olga Leyers en een bende bejaarden naar de andere kant van deze aardbol in ‘De Wereld Rond met 80-jarigen’ en binnenkort is hij dus elke weekavond te zien in ‘Familie’. Het is niemand minder dan Sieg De Doncker (32).

‘We lanceren een nieuw personage in “Familie”‘, vertelt Kürt Rogiers. Waarna Sieg plots in beeld opduikt. ‘Ik heb een beetje stress‘, aldus de presentator en acteur. Op de vraag of zijn pasgeboren dochter Nelle, die hij in juli kreeg met zijn vriendin Maureen Vanherberghen, of de zenuwen hem uit zijn slaap hielden vorige nacht antwoordt hij al lachend: ‘Beide!’.

Tornado Koen

Sieg zal de rol van Koen Peyskens spelen. Een mysterieuze man die op het eerste gezicht de ideale schoonzoon lijkt, want hij is sociaal en empathisch. Maar Koen heeft ook een duister kantje en falen staat niet in zijn woordenboek. ‘De komst van mijn personage Koen zal het effect hebben van een kleine tornado’, aldus Sieg. ‘Koen verschijnt in de verhaallijn rond Lars, Raven en Leon en zal de gemoederen stevig doen oplaaien.’

Hij wordt een serieuze stoorzender‘, aldus Sieg. ‘Een reeks als Familie heeft die af en toe nodig, ook al maakt die soms veel kapot. Toen ik het scenario las, wist ik meteen dat deze rol me ligt. Het voelde goed en ik was helemaal mee met het verhaal. Mijn eerste draaidag was bijzonder spannend en dit smaakt absoluut naar meer. Koen zal de kijkers zeker nog weten te verrassen.

Sieg verschijnt dit najaar als Koen op ons kleine schermpje. Wanneer precies is voorlopig nog niet bekend. Je kan ‘Familie’ elke weekavond om 20u zien op VTM.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '