Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Een onverwachte wending deed onze monden openvallen van verbazing.

Nieuw seizoen van ‘Familie’ start met een groot drama

Herlinde Matthys

‘Familie’ ging gisteren na de zomerstop opnieuw van start. Het vorige seizoen eindigde met enkele cliffhangers vanjewelste en de draad werd op een spectaculaire manier weer opgepikt.


Familie‘-fans moesten hun favoriete soap een hele tijd missen. Gelukkig kon de VTM GO-reeks ‘Het Geheim Van Raven’ voor wat verstrooiing zorgen, maar gisteren was het weer tijd voor the real deal! De serie ging de zomer in met een aantal spannende momentjes. Zo werd Lars ontvoerd, had Jonas Simon opgesloten in een container in de haven en stuikte Quinten na zijn marathon in elkaar.

Fatale val


Gisteren zagen we, terwijl we op het puntje van onze zetel zaten, eindelijk hoe dit alles afliep. Niet iedereen kwam er zonder kleerscheuren vanaf. Vooral voor Jonas, gespeeld door David Cantens, begon het nieuwe seizoen in mineur. Heb je de aflevering van gisteren nog niet gezien, dan raden we je aan om niet verder te lezen! De container waar hij Simon (Braam Verreth) in gevangen hield omdat hij bang was dat de man zijn vriendin Stefanie (Jasmijn Van Hoof) iets had aangedaan, werd plots de hoogte in getild en begon te wankelen.

Zowel Jonas als Simon konden zich niet meer vasthouden en vielen van metershoog naar beneden. Van Simon was na de val geen spoor en Jonas overleefde de klap helaas niet. Met deze gebeurtenis moeten we volledig onverwacht afscheid nemen van een van de vaste personages.


 

Ingrijpende gevolgen


David Cantens kroop drie jaar lang in de huid van de sympathieke, maar soms nogal impulsieve Jonas. ‘Ik ben ontzettend dankbaar voor de vele bijzondere ontmoetingen binnen de productie van Familie’, zegt David Cantens. ‘Het trouwe publiek van Familie wil ik bedanken voor hun steun en de fijne reacties de voorbije drie jaar. Zowel de schrijvers als ikzelf waren ervan overtuigd dat het personage Jonas eruit moest gaan met een knaller. Zo geschiedde.’ Deze gebeurtenis zal trouwens ingrijpende gevolgen hebben voor Stefanie. Dat is niet echt een verrassing, want Jasmijn kondigde eerder al aan dat na maar liefst negen jaar afscheid neemt van  ‘Familie’.

Eigen graf delven


Dat was trouwens niet het enige spannende moment in die eerste aflevering. Lars (Kürt Rogiers) werd op het einde van het vorige seizoen ontvoerd. De dader bleek Leon De Bodt (Herbert Flack) te zijn die hij samen met zijn zoon Raven (Aaron Blommaert) op het spoor was in de zoektocht naar hun vader/grootvader. Helaas heeft de ex-kolonel geen goede bedoelingen en moest Lars zijn eigen graf delven. Hij werd voor dood achtergelaten, maar slaagde erin te ontsnappen. We hebben zo’n vermoeden dat dit nog een smerig staartje krijgt…

Hartaanval


‘Familie’-kijkers zagen voor de zomer Quinten (Maxime De Winne) in elkaar stuiken na zijn indrukwekkende marathon. Na enkele zenuwslopende en bange uurtjes in het ziekenhuis was hij gelukkig terug bij bewustzijn. Tot grote vreugde van Hanne (Margot Hallemans) die opnieuw gevoelens heeft voor haar ex en de papa van haar zoontje. De vraag is natuurlijk of Quinten blijvende schade opliep of nog gevolgen zal ondervinden van zijn hartaanval. Je kan dit en nog veel meer vanaf nu weer elke avond zien om 20u op VTM. Vanaf vanavond maakt ‘Familie’ trouwens een sprong van twee maanden in de verhaallijnen.

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '