Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VTM

Het gaat er emotioneel aan toe...

‘Familie’ neemt opnieuw afscheid van een vast personage

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

We zijn nog maar net bekomen van de spannende eerste aflevering van het nieuwe seizoen van ‘Familie’ waarin we al afscheid moesten nemen van Jonas, en er verdwijnt alweer een vast personage: Stefanie Coppens.


Het vertrek van Jasmijn Van Hoof komt niet als een verrassing. De actrice maakte midden juni al bekend dat ze na maar liefst negen jaar afscheid neemt van haar personage Stefanie Coppens. ‘Ik was zeker niet ongelukkig bij “Familie”, de goesting in nieuwe dingen werd gewoon te groot’, vertelde Jasmijn toen. Zo gaat ze bijvoorbeeld een baristacursus volgen. Ze had haar laatste draaidag al voor de zomerstop, maar pas in de aflevering van deze avond konden ‘Familie’-kijkers haar allerlaatste scène zien.

Verhuis naar Nederland


We moeten jullie uiteraard niet vertellen dat het er emotioneel aan toeging. Tussen de aflevering van maandagavond en die van dinsdagavond zat er een tijdspanne van twee maanden. In die periode verhuisde Stefanie naar onze noorderburen en meer bepaald Amsterdam waar haar mama Liesbeth (Hilde De Baerdemaeker) een galerie heeft. Ze heeft het nog altijd enorm moeilijk met de dood van haar vriend Jonas en kan dit alles beter verwerken in een andere omgeving.

Stefanie kwam deze avond nog een aantal spullen ophalen in haar ouderlijk huis en neemt meteen ook afscheid van haar papa Benny (Roel Vanderstukken). De twee waren altijd twee handen op een buik, dus Benny heeft het enorm moeilijk met haar vertrek. Ook de kijkers zullen ongetwijfeld de vrolijke en enthousiaste Stefanie missen. ‘Ik heb deze rol de voorbije negen jaar met hart en ziel gespeeld’, aldus Jasmijn.

Blij en dankbaar


Haar personage maakte in al die jaren het een en het ander mee, en dat is nog een understatement. ‘In die periode is mijn personage drie keer ontvoerd geweest, heeft ze zeven jobs gehad en verloor ze haar hart aan mannen die nu ofwel dood zijn ofwel achter de tralies zitten’, lacht Jasmijn. ‘Ik ben enorm blij en dankbaar dat ik al die jaren een rol heb mogen spelen waar zo veel vlees aan zat. De vele “Familie”-fans wil ik uit heel mijn hart bedanken voor de warme reacties de voorbije jaren. Nu is het tijd voor nieuwe projecten en daar kijk ik ook ontzettend hard naar uit.’

Na het vertrek van Benny’s ex-vrouw Liesbeth en zijn zoon Arno, moet de grappige klusjesman nu dus ook zijn dochter uitzwaaien. We zijn benieuwd of hij zijn draai zal kunnen vinden. Daar krijgen we ongetwijfeld een antwoord op in een van de volgende afleveringen. Je kan elke weekavond om 20u naar ‘Familie’ kijken op VTM.


 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '