Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VTM

De zoektocht van Vanessa en Mathias komt in een stroomversnelling!

ZIEN: dit gloednieuwe, mysterieuze personage maakt morgen haar intrede in ‘Familie’

Chloë Foubert
Chloë Foubert Modejournalist

De ‘Familie’-clan wordt weer een tikkeltje groter en gezelliger! Althans dat hopen we toch. Morgenavond duikt er namelijk een gloednieuw gezicht op in de VTM-soap en het mag duidelijk zijn: ze is geen katje om zonder handschoenen aan te pakken...

We zijn nog maar net bekomen van het emotionele afscheid van Kato of er staat alweer een gloednieuw ‘Familie’-personage klaar om de boel eens flink door elkaar te schudden. Nee, we hebben het niet over een nieuwe kotgenoot. Wel over de geheime dochter van Vanessa (Karen Damen)! Afgelopen vrijdag dropte Matthias (Peter Bulckaen) al een bommetje met het nieuws dat de vroedvrouw zich toch nog herinnerde hoe Vanessa haar kind 26 jaar geleden afstond voor adoptie. Hoewel Vanessa’s dochter in eerste instantie goed terecht kwam in een pleeggezin sloeg het noodlot toch toe.

Het meisje verloor op vijfjarige leeftijd haar pleeggezin in een auto-ongeluk, waarna ze in verschillende gezinnen terecht kwam. Omdat er nooit een goede match bleek te zijn, kwam ze toen ze elf was in een instelling terecht. Dat ze daar tot haar 18de moest blijven, ontroerde Vanessa duidelijk. Mathias zet zijn zoektocht hoe dan ook vastberaden verder en komt morgen zo uiteindelijk bij een transportbedrijf terecht. Daar komt hij oog in oog te staan met de dochter van Vanessa, die niet naar de naam Joke maar wel Yoko luistert. Een nieuwe rol in ‘Familie’ dus, die wordt vertolkt door Cyra Gwynth.

Eerste stappen in de acteerwereld

Hoewel Cyra met haar hiphop- en r&b-nummers al miljoenen streams haalde en zelfs op een billboard op Times Square in New York prijkte, is de rol van Yoko haar eerste grote acteerervaring. ‘Het is een uitdagende, maar vooral heel toffe rol om te mogen spelen’, vertelt ze. ‘Doordat Yoko al van jongs af aan op zichzelf is aangewezen, is ze assertief, gedraagt ze zich stoer en komt ze op voor zichzelf’.

Familie Yoko
© VTM

‘Door de vele tegenslagen in haar leven hecht ze zich niet makkelijk, gedraagt ze zich soms provocerend en kan ze grof uit de hoek komen. Maar achter dat masker gaat ook breekbaarheid schuil. Wie de moeite doet om door haar muur te breken, krijgt een andere Yoko te zien’, verklapt actrice Cyra Gwynth alvast. Wij zijn dan ook heel benieuwd hoe de reünie tussen moeder en dochter zal verlopen. En vooral: of Yoko de hartverscheurende keuze die Vanessa in het verleden moest maken, zal kunnen begrijpen.

Je kijkt ‘Familie’ elke weekdag om 20u05 op VTM en op VTM GO.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '