Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VTM

'Wie is dat? De weerman?', vraagt René. 'Hij lijkt een beetje op Piet Huysentruyt.'

PREVIEW: hoog bezoek in ‘Out Of Office’, al herkent niet iedereen hem meteen

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

In de tweede aflevering van ‘Out Of Office’ krijgen Bruno Vanden Broecke en co gezelschap van een bekende kok, moeten ze achter een ontsnapt varken aanlopen, groenten oogsten en in de modder ploeteren.

Bruno Vanden Broecke brengt in het nieuwe programma ‘Out Of Office’ vijf mensen die kampen met een burn-out samen met zes mensen met een beperking die wel met volle goesting werken op een zorgboerderij. Met z’n allen bouwen ze een oude stal om tot een biowinkel. In de komende aflevering krijgen ze bekend bezoek over de vloer, niemand minder dan Dominique Persoone.

Koken is therapie

Helaas doet hij geen belletje rinkelen bij Réne en co. ‘Wie is dat? De weerman?, vraagt René zich af. ‘Hij lijkt een beetje op Piet Huysentruyt.’ ‘Wat hebben we geleerd?’, zal niet weerklinken op de Emiliushoeve, maar Dominique zal het gezelschap wel verse soep voorschotelen. Hij helpt ook een handje mee om groenten te oogsten die binnen enkele maanden dan gebruikt kunnen worden om zelf soep te maken en die te verkopen in hun gloednieuwe biowinkel.

‘Koken is ook een beetje therapie’, zegt Dominique. Hij heeft direct een goede klik met Willem, die de ene mop achter de andere tapt. ‘Enkel mijn haar en mijn nagels willen groeien’, lacht hij. ‘En ik laat mijn snor staan, anders krijg ik geen bier op café.’

Rioleringswerken

De rest bouwt een omheining voor de nieuwe varkensweide. Maar te midden van de werken, ziet een beestje zijn kans om de vrije wereld op te zoeken. Met z’n allen dan maar achter een ontsnapt varken aanlopen, in de gietende regen, dat schept ook een band. Natuurlijk moet er ook nog verder gewerkt worden aan de biowinkel, en dit keer staat de riolering op het programma. De groep mag niet bang zijn om zich vuil te maken, want ze zullen in de modder moeten ploeteren.

Het experiment begint ook duidelijk z’n vruchten af te werpen. ‘Dit vind ik fantastisch: samen iets bouwen’, zegt Walter die na een succesvolle carrière in de horeca een burn-out kreeg. ‘Ik had vroeger één overtuiging en die heeft me de das omgedaan: de gedachte dat ik het alleen moest doen. Hier krijg ik een spiegel voor.’ Bruno vindt het fantastisch om dit te horen: ‘Heel mooi om te zien hoe ons experiment al een positief effect krijgt.’

Je ziet ‘Out Of Office’ elke maandag om 20u45 op VTM.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '