Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Play4

Jean Pierre is terminaal ziek en wil voor hij heengaat zijn huis in orde maken voor zijn vrouw en kinderen.

PREVIEW: James Cooke vecht tegen de tranen in ‘Extreme Makeover Vlaanderen’

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Je kan deze avond naar de eerste aflevering van het tweede seizoen van ‘Extreme Makeover Vlaanderen’ kijken. Het wordt er eentje om nooit meer te vergeten, want James Cooke en zijn team nemen het huis van de terminaal zieke Jean Pierre volledig onder handen en brengen zo zijn laatste wens in vervulling.

Jean Pierre kreeg in 2021 de diagnose van nierkanker in stadium 4, wat wil zeggen dat er geen genezing meer mogelijk is. Een harde klap voor de man en zijn gezin, maar ze laten hun hoofd niet hangen. JP heeft nog een laatste wens en dat is dat hun huis volledig in orde is voor hij heengaat. De perfecte missie voor James Cooke en zijn team van experten in ‘Extreme Makeover Vlaanderen’. Zij worden bijgestaan door heel wat familie en vrienden van JP en toveren hun stekje om tot hun droomhuis.

Dikke knuffel

Wanneer JP uitlegt wat hij eigenlijk zelf wilde verwezenlijken in het huis, maar niet meer kon omdat hij al twee jaar ziek is, krijgt James het bijzonder moeilijk. ‘Het is een zorg die van je afvalt’, merkt de presentator op. ‘Nu maak ik me alleen nog maar zorgen over hoelang ik er nog zal zijn’, antwoordt JP. ‘Heel lang’, hoopt zijn vrouw Sharon. James geeft de man een dikke knuffel en vecht ondertussen tegen de tranen.

Hij raapt zichzelf terug bijeen: ‘Kom, we moeten nog een heel huis zien.’ Waarna de rondleiding door hun stekje verdergaat en duidelijk wordt wat er nog allemaal moet gebeuren om het zo comfortabel mogelijk te maken in de toekomst voor Sharon en hun drie kinderen.

‘Extreme Makeover Vlaanderen’ zie je vanaf 7 september elke donderdag om 21u op Play4 en GoPlay.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '