Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Play4

Hun zoontje werd geboren met een afwijking, waardoor ze hun verbouwplannen on hold moesten zetten.

ZIEN: het huis van Dominiek en Evi wordt omgetoverd tot een rustige safe haven in ‘Extreme Makeover Vlaanderen’

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

James Cooke parkeerde zijn ‘Extreme Makeover Vlaanderen’-bus vanavond voor het huis van Dominiek en Evi in Boortmeerbeek. Daar toverde hij hun huis met hulp hun vrienden, familie en het expertenteam om tot een kindvriendelijk stekje waarin ze hun zoontje Lenn de beste zorgen kunnen geven. Hun reactie én het resultaat was goud waard.

James Cooke liet ons in ‘Extreme Makeover Vlaanderen’ vanavond kennismaken met Evi en Dominiek, en hun twee kindjes Lina en Lenn. Het koppel werd ingeschreven door een goede vriend, omdat ze hun renovatieplannen twaalf jaar geleden noodgedwongen on hold moesten zetten. Hun zoontje Lenn werd namelijk geboren met een nog onverklaarbare beperking, waardoor ze al hun tijd en energie nodig hebben om voor hem te verzorgen én ook Lina warmte en liefde te geven. James en zijn expertenteam trommelden hun familie, beste vrienden en kennissen op om de verbouwingen van Evi en Dominiek weer op te pikken, zodat het gezin voortaan in een afgewerkt en gezellig huis kan leven. Het resultaat? Een onherkenbaar stekje waarin élk gezinslid zich voortaan ongetwijfeld thuis zal voelen.

‘Ik kom liever niet meer naar huis, dan moet ik het allemaal niet meer aanzien‘, vertelde mama Evi voordat de verbouwingen van start gingen. Leidingen lagen bloot, in het toilet hing nog geen wastafel, de verwarmingstoestellen raakten maar niet aangesloten,... Kortom: de lijst met klusjes bleef maar aandikken. Het was voor hun geliefden dan ook een hele karwei om al die klusjes in zes weken tijd gedaan te krijgen, maar met de nodige hulp van de experten slaagden ze er toch in om de renovatiedromen van Dominiek en Evi waar te maken. Meer zelfs: het leek wel alsof het gezin in een compleet nieuw huis mocht intrekken!

Aparte snoezelruimte

Van de spiksplinternieuwe keuken, over de gezellige living tot de slaapkamer van dochter Lina: álle ruimtes in huis, en ook de tuin, werden onder handen genomen. Hun materiaal staat voortaan ook netjes opgeborgen in kasten, zodat het gezin niet alleen in hun huis, maar ook in hun hoofd meer rust kan vinden. ‘We creëerden op elke plek de nodige gezelligheid en zorgden ervoor dat het voor Lenn een veilige plek is om in te wonen waar hij, Lina, Evi en Dominiek eindelijk de nodige rust in kunnen vinden’, vertelde interieurdesigner Anneke.

En die rust zullen ze zeker vinden in de snoezelruimte, die niet alleen bedoeld is voor Lenn, maar ook voor zijn ouders en zus. De aparte, prikkelarme ruimte werd zo ingericht dat ze voor elk van hen als een safe haven kan dienen. ‘Die kamer is een schot in de roos. Daar kunnen we Lenn tot rust brengen als hij in overdrive gaat’, aldus een enthousiaste papa Dominiek. ‘Het is een voltreffer voor ons alle vier. We zullen er misschien weleens om vechten’, vulde zijn vrouw nog aan. Het is duidelijk: het gezin voelt zich er eindelijk thuis.

Extreme Makeover Vlaanderen’ zie je elke zaterdag om 20u15 op Play4 en GoPlay.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '