Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VTM

De finale zal er helemaal anders uitzien dan verwacht.

Dina Tersago dropt een bommetje in ‘Huis Gemaakt’

Annelies Hart

De spanning begint te snijden in ‘Huis Gemaakt’, want volgende week wint een van de koppels hun zelf verbouwde droomhuis. Eerder kwamen we al te weten dat we volgende vier dagen op een rij van het programma kunnen smullen, maar presentatrice Dina Tersago deed er in de aflevering van vanavond toch nog een schepje bovenop: slechts twee koppels gaan door naar de finaleweek.

Vanavond was er plaats voor veel emoties in ‘Huis Gemaakt’. Enerzijds pure vreugde in Beringen bij Eline en Younes, want zij mochten de laatste kamerprijs van dit seizoen in ontvangst nemen, met hun zuiderse keuken en oosterse eetkamer.

Anderzijds werd de stress ook opgedreven bij de koppels, want Dina wist het geheel nog iets spannender te maken door een bommetje te droppen aan het einde van de aflevering. Niet drie, maar twee koppels zullen in de finale strijden om de sleutels van hun droomhuis.

Van drie naar twee

‘Ik wil dat jullie de komende week nog eens alle registers opentrekken, want we gaan nu in één rechte lijn naar de finish’, stak Dina van wal. ‘Jullie finaleweek start morgen om 8 uur en jullie krijgen zes dagen de tijd om jullie huis helemaal af te krijgen. Op het einde van de finaleweek zal onze jury op basis van de ranking, maar ook op basis van de prestaties tijdens de finaleweek, beslissen welke twee koppels naar de finale gaan. Jullie horen het goed, jullie gaan maar met twee koppels naar de finale. Dus volgende week is allesbepalend.’

Het nieuws kwam hard binnen bij de koppels, die zich nu nog harder gaan smijten tijdens de finaleweek. Want niemand wil ‘zijn’ huis natuurlijk vlak voor de finale al uit handen geven. ‘Wat een plottwist! Als je er niet bij kan zijn in de finale, dat is de zuurste appel die je ooit hebt gegeten’, beseften Alexia en Emiel. Bij Anaïs en Cedric, die onderaan de ranking staan, was de teleurstelling groot. Maar de vechtlust is nóg groter. Net zoals bij Eline en Younes, die er volle gas voor gaan: ‘We beginnen aan de belangrijkste week van ons leven!’

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '