Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VTM

Hij neemt zijn opdracht serieus en gaat zelfs in bad met Dina Tersago...

PREVIEW: Bartel Van Riet helpt koppels hun tuin onder handen nemen in ‘Huis Gemaakt’

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Hebben de koppels van ‘Huis Gemaakt’ groene vingers? We komen het deze avond te weten, want ze moeten hun tuin onder handen nemen. Gelukkig krijgen ze daarvoor hulp van niemand minder dan Bartel Van Riet.

Een niet te onderschatten onderdeel van een eigen stekje is voor velen toch de tuin. Terwijl sommigen dromen van een groot gazon vol met bloemen, planten en boompjes zijn anderen dan weer tevreden met een gezellig koertje of dakterras. Die laatste vlieger gaat op in Antwerpen waar Cedric en Anaïs wanneer Dina Tersago toekomt al druk bezig zijn aan hun groene long op de hoogste verdieping.

Franse vibes

Bartel is meteen onder de indruk van wat hij ziet: ‘Dat voelde solide, ik denk dat het een handige harry is.’ Ze willen een gezellig plaatsje waar ze met hun vrienden in openlucht kunnen barbecueën en iets drinken. ‘Ze kunnen met het dakterras een heel goeie extra ruimte creëren, maar alles hangt af van de invulling’, aldus Bartel.

Cedric legt uit dat ze de vibes van Zuid-Frankrijk naar hun stekje willen brengen. Volgens Dina is dat al gelukt met hun lavendelplanten: ‘Dat geeft me direct een vakantiegevoel.’ Verder zijn er citroen- en olijfboompjes, al waarschuwt Bartel er wel voor dat die niet echt smakelijk zullen zijn.

Japanse tuin op koertje

Naast een dakterras hebben Cedric en Anaïs ook nog een stadskoertje die uitgeeft op hun prachtige junglebadkamer. Daar willen ze een Japanse tuin van maken. Bartel wil dat uitzicht weleens testen vanuit het bad, en Dina volgt zijn voorbeeld. Bartel neemt normaal nooit een bad, maar op deze manier ziet hij het hem duidelijk wel doen. ‘Dat koertje heeft eigenlijk geen meerwaarde’, zegt Bartel. ‘Het enige wat het kan doen, is het buitengevoel in die badkamer trekken.’ Hij geeft ook al wat handige tips mee zoals de keuze voor lichte planten als bamboe.

Barbecuezone in Boortmeerbeek en tuinbar in Beringen

Alexia en Emiel in Boortmeerbeek hebben ook ambitieuze plannen met hun tuin. Emiel wil heel graag een barbecuezone in elkaar metsen zodat hij samen met Alexia en hun vrienden kan genieten van gezellige avonden, met uiteraard een goed stukje vlees. Bartel gaat helemaal mee in zijn verhaal. In Beringen hebben ze een gigantische tuin, dus ook Eline en Younes zullen de handen serieus uit de mouwen moeten steken. Zeker omdat ze kozen voor grasmatten, een serre, een kippenhok én een tuinbar. Bartel is alleszins fan en voelt zich er zelfs al in vakantiesferen.

Benieuwd naar andere tips & tricks van Bartel? Je ziet het vanavond om 20u35 in een nieuwe aflevering van ‘Huis Gemaakt’ op VTM.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '