Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Naakt liften, een random tattoo zetten of door vuur lopen: alles is mogelijk!

Kelly Pfaff test welke waaghals het meeste durft in ‘De Grootste Lefgozer’

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Kelly Pfaff schotelt acht waaghalzen de meest zotte proeven voor in het nieuwe VTM 2-programma ‘De Grootste Lefgozer’. Ze zullen zichzelf zowel fysiek als mentaal tot het uiterste moeten drijven, met maar één doel voor ogen: die prestigieuze titel binnenrijven.

Voor een ferme dosis spanning moet je eind deze maand afstemmen op VTM 2. Kelly Pfaff presenteert namelijk het gloednieuwe programma ‘De Grootste Lefgozer’ en de naam zegt eigenlijk al alles. Ze gaat op zoek naar de kandidaat die zich zowel fysiek als mentaal tot het uiterste kan drijven en dus van niks of niemand schrik heeft.

Pokerface

Elke aflevering moeten acht deelnemers zich tegen elkaar meten in twee geschifte proeven. De twee personen die het slechtst scoren dagen elkaar uit in de eliminatieronde. Wie daar het minste lef toont, moet onverbiddelijk naar huis en is dus niet de grootste lefgozer.

Wat het programma nóg interessanter maakt, is dat de acht kandidaten niet de typische waaghalzen zijn als je hun beroep hoort. Zo zit er onder meer een ingenieur, een vastgoedexpert, een stewardess en een verzekeringsspecialist tussen. Een voor een beweren ze dat zíj werkelijk alles durven. Maar het woordje beweren is een belangrijke nuance, want bluffen maakt een groot onderdeel uit van het programma.

Naakt liften of een random tattoo zetten

De kandidaten krijgen telkens een vage beschrijving van de proef die ze zullen moeten doen en louter op basis daarvan moeten ze tactisch tegen elkaar opbluffen hoe ver ze in de proef zullen geraken. Hoe harder ze bluffen, hoe meer punten ze kunnen scoren. Maar wie praatjes maakt en zichzelf overschat wordt onverbiddelijk afgestraft.

Presentatrice van dienst Kelly Pfaff is alleszins razend enthousiast over het nieuwe programma: ‘De adrenaline gierde vaak plaatsvervangend door mijn lijf. Bij elke proef dacht ik: zou ik dit durven en hoe ver zou ik gaan? Maar dat weet je pas als je er echt voor staat. Zeggen dat je naakt durft liften, een random tattoo durft zetten of door vuur durft lopen en het dan ook effectief doen, het zijn bij wijze van voorbeeld toch twee andere dingen. Maar ik moet zeggen, ik ben onder de indruk van de kandidaten. Er zitten een paar echte zotten tussen!

Bekende gastheer

Alle kandidaten verbleven tijdens de opnames samen in een huis, en hadden niks van contact met de buitenwereld. Gelukkig werden ze daar warm onthaald door gastheer Dominique Persoone. Die laatste zal met de deelnemers aan de toog hangen en hun pokerface testen tijdens het bluffen.

De Grootste Lefgozer’ kan je vanaf 31 mei elke dinsdag zien op VTM 2.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '