Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Eén

'Ik hou van quizzen én er is echt een gebrek aan vrouwelijke quizmasters.'

Studio Brussel-ochtendstem Fien Germijns wordt quizmaster

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Momenteel kan je Fien Germijns (27) elke weekavond een gelukkige kijker zien verrassen in ‘De dag van vandaag’ waar Bart Cannaerts de quizmaster van dienst is. Binnenkort is het háár beurt om die rol op zich te nemen, want ze neemt de fakkel over van Adriaan Van den Hoof in ‘Switch’.

In ‘De dag van vandaag’, een nieuwe quiz die enkele weken geleden van start ging op Eén, belt Studio Brussel-ochtendstem Fien Germijns elke avond bij een gelukkige kijker thuis aan om samen naar de finale te kijken. Als de BV’s die tot een goed einde brengen, wint die persoon de prijzenpot. We vroegen haar toen of ze deze quiz stiekem niet liever zélf zou presenteren. ‘Nee. Maar ooit wil ik dat wel doen, want ik hou van quizzen én er is echt een gebrek aan vrouwelijke quizmasters’, zei ze toen op Flair.be. ‘Noem er mij eens eentje op? Je moet al ver teruggaan in de tijd, hé. Deze ervaring beschouw ik als een leuke eerste kennismaking en wie weet sta ik later zelf aan het roer van mijn eigen quiz.’

Vereerd en enthousiast

Haar woorden zijn nog niet koud of Eén kondigt aan dat Adriaan Van den Hoof na zeven seizoenen stopt als presentator van ‘Switch’ en zijn vervanger is het volgende seizoen niemand minder dan de vrolijke Fien! Zij heeft trouwens al een beetje ervaring met deze tv-quiz, want ze deed vorig jaar zelf mee aan de kerstspecials voor De Warmste Week. Binnenkort staat ze dus voor de allereerste keer aan de andere kant.

‘Toen ik de vraag van Eén kreeg om “Switch” te doen, heb ik er een paar dagen over moeten doen om het te geloven’, vertelt Fien. ‘Ik ben vereerd en vooral enthousiast dat ik een programma mag presenteren waar ik zelf grote fan van ben. Vorig jaar nog kandidaat en dit jaar de quizmaster: nu al mijn favoriete Switch!

Leading ladies

We zijn blij dat Fien de fakkel overneemt van Adriaan’, vertelt Lotte Vermeir, netmanager Eén. ‘Ze is een onmisbare schakel in “De dag van vandaag”, haar enthousiasme spat van het scherm. We zetten hier verder op in door van haar één van de leading ladies van Eén te maken. Ik kijk er alvast naar uit!’

Wie een kleine opfrissing kan gebruiken: in ‘Switch’ nemen elke week vijf kandidaten het tegen elkaar op. De volgorde waarin ze staan, is de tussenstand. Door juiste antwoorden te geven, kunnen de kandidaten van plaats ‘switchen’. Wie op het einde van de aflevering op de eerste positie staat, speelt de finale en maakt kans op 1.000 euro of meer, als de finale van de dag voordien niet gewonnen is.

Vervangster

Omdat de combinatie van ‘Switch’ met de ochtendshow van Studio Brussel nogal pittig is, zal ze tijdens de opnames in juni enkele weken op de radio vervangen worden door Linde Merckpoel. Het nieuwe seizoen van ‘Switch’ is deze zomer te zien op Eén.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '