Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Play4

Je kan vanavond naar deze speciale aflevering rond de laatste 'Samson & Gert-show kijken.

PREVIEW: omgekeerde logica van Gert en plaagstootjes van Viktor in ‘De Verhulstjes’

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Je kan vanavond naar een speciale aflevering van ‘De Verhulstjes’ kijken die volledig draait rond de laatste afscheidsshow van ‘Samson & Gert’. Gert verwacht een grote verrassing, maar de vraag is of hij die ook zal krijgen aangezien hij eerder aangaf dat hij niks wil...

Nog nooit eerder was een afscheid zo langgerekt, al had de coronacrisis daar alles mee te maken. Gert kondigde namelijk al in april 2019 aan dat hij stopt met ‘Samson & Gert’. Na dertig jaar dienst moest dat uiteraard in stijl gebeuren waardoor er een reeks afscheidsshows werd georganiseerd. De eerste ging in februari 2020 door, waar ook aangekondigd werd dat Marie het extra baasje van ’s werelds bekendste pratende hond wordt. Maar de pandemie gooide roet in het eten, waardoor de rest van de optredens pas de afgelopen weken konden doorgaan.

Hoog bezoek

Een dikke maand geleden stond Gert écht de allerlaatste keer op het podium met zijn pluchen maatje. Een moment dat, zoals we in de vorige previews al zagen, voor heel wat emoties zorgde bij de cast en de familie. In een nieuwe teaser zien we hoe Gert uitkijkt naar die laatste show. Hij verwacht een grote verrassing, tot grote verbazing van Viktor, Marie en Ellen die al wekenlang moesten aanhoren dat hij niks wil. ‘Maar het is toch niet omdat je zegt dat je niks wil, dat je ook niks wil’, besluit Gert. Omgekeerde logica...

Gert ziet het dan ook héél groots. Hij vraagt zich af of hij een of andere prijs van de regering zou krijgen. Iets wat Ellen al meteen uit zijn hoofd praat: ‘Dat kunnen wij toch niet regelen.’ Alsof dat nog niet hoog genoeg gemikt is, hoopt hij daarna niet zo stiekem dat niemand minder dan koning Filip in de zaal zal zitten. ‘Filip is nooit naar een show komen kijken, nu zou wel hét moment zijn’, droomt Gert luidop.

Groot jolijt

Viktor grapt dat dat niet kan omdat de koning op dat moment aanwezig is op het concert van Bart Peeters. De ontgoocheling bij Gert is groot. ‘Meen je dat? Als dát waar is, dan zal het zijn beste dag niet zijn’, dreigt hij. Tot groot jolijt van Viktor die zich afvraagt of zijn vader dan zal protesteren aan het kasteel in Laken. ‘Daar gaat hij spijt van hebben’, besluit Gert.

Benieuwd of er wel degelijk een verrassing was? Je ziet het deze avond, zondag 22 mei, in ‘De Verhulstjes: Afscheid Samson en Gert’ om 19u55 op Play4 en GoPlay.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '