Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VRT

Een tweede seizoen betekent een nieuwe assisenzaak én een nieuwe cast!

Het vervolg van ‘De twaalf’ richt zich met een nieuwe jury op de Assepoestermoord

Naomi Ghyssaert
Naomi Ghyssaert Webjournaliste

Twaalf burgers worden opnieuw opgeroepen om zich als volksjury over een nieuwe assisenzaak te buigen. In het tweede seizoen van de bekroonde fictiereeks ‘De twaalf’ neemt de jury de Assepoestermoord onder de loep, een zaak waarin een stiefmoeder koelbloedig wordt vermoord.

De Vlaamse fictiereeks ‘De twaalf’ was een ongekend succes in 2019 en ging internationaal viraal met meerdere prijzen als beste reeks, scenario en regie. In de serie worden twaalf gewone burgers opgeroepen als volksjury, om zich te buigen over een moordzaak. Samen beslisten ze over de schuld – of onschuld – van Frie Palmers (Maaike Cafmeyer) die werd beschuldigd van de moord op haar dochter Roos en beste vriendin Brechtje. Zowel Maaike als Josse De Pauw sleepten een Ensor voor beste actrice en acteur in de wacht voor hun acteerwerk.

Josse De Pauw en Maaike Cafmeyer in ‘De twaalf’ © VRT

Nieuw seizoen, nieuwe zaak

We kunnen ons dit najaar verwachten aan een even spannend vervolg van ‘De twaalf’, waar ook dit keer de levens van twaalf gewone burgers op hun kop komt te staan. De volksjury – die gespeeld zal worden door een nieuwe cast – zal zich ontfermen over de Assepoestermoord: een moordzaak waarin vader Anton en zijn dochter Julie worden beschuldigd van de moord op stiefmoeder Marianne. De dochter neemt de schuld op zich, maar misschien pleegden ze de moord samen? Dat valt af te wachten...

Hoewel het vervolg volledig losstaat van het eerste seizoen en het nog niet bekend is wie de rollen van de twaalfkoppige jury zal invullen, wordt er wel gespeculeerd dat Maaike Cafmeyer opnieuw een verschijning zal maken in de reeks. En dat het nieuwe seizoen weer een knap staaltje tv zal worden, daar twijfelen we niet aan. Want Kaat Beels – die ook ‘Beau séjour’, ‘Clan’ en ‘Tabula rasa’ regisseerde – staat in voor de regie, terwijl Roel Mondelaers (‘Beau séjour’, ‘Glad ijs’) en Nele Meirhaeghe (’13 geboden’) het script voor zich nemen. Wij zijn meer dan benieuwd!

Het eerste seizoen van ‘De twaalf’ is nu te kijken op Netflix.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '