Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Play4

Déze kandidaat bracht het meeste geld op, maar haalde tegelijkertijd ook het meeste weer uit de pot.

Follow the money: dit brachten de finalisten van ‘De Mol’ elk op

Zondag krijgen we eindelijk het verlossende antwoord op de vraag die Vlaanderen al weken wakker houdt: wie is de Mol? En hoewel ieder daar nog steeds zijn eigen idee over heeft, liegt het geld nooit. Wij zochten uit hoeveel elke kandidaat dit seizoen al opbracht én ook weer uit de pot haalde.

Het is duidelijk: we raken het maar niet eens wie nu toch de Mol is. Webredactrice Dewy is ervan overtuigd dat Commy de saboteur is, terwijl chef online Robine zweert bij Lancelot en voor webredactrice Evi is er geen twijfel mogelijk dat de Mol Toos is.

Maar er is natuurlijk maar één echte saboteur. En hoewel we met z’n allen massaal op zoek gingen naar clues doorheen de afleveringen van ‘De Mol’ is er maar éénn ding dat nooit liegt: het geld. Wij telden al het geld bij elkaar en maakten een overzichtje van hoeveel elke finalist dit seizoen al opbracht voor de groepspot.

Commy

Na aflevering 7 had Commy een totaal van € 3349, 83 opgebracht. Vooral tijdens de bootcamp met sergeant Floyd en tijdens de foto-opdracht met Toos bracht ze veel geld in het laatje. Al kan dat een vertekend beeld geven natuurlijk, aangezien de te verdienen bedragen naar het einde van het seizoen vaak omhoog gaan. Zo brachten Commy en Toos in één keer € 2000 binnen door twee juiste foto’s te maken.

Als we dan kijken naar het geld dat Commy verloor, komen we op een bedrag van € 10.549,96. Dat gaat dus zowel over geld dat Commy uit de pot haalde, zoals bijvoorbeeld bij het raden van de kinderfoto’s gedurende de eliminatie, als over het geld van de opdrachten waar ze niét in slaagde.

Grootste bedrag dat Commy in één keer in de pot stak: € 1000

Grootste bedrag dat Commy in één keer kwijtspeelde: € 500

commy mol
© Play4

Lancelot

Lancelot sprokkelde van de drie finalisten het grootste bedrag bij elkaar: € 4840,16, maar bracht vooral geld op tijdens de bomopdracht. Daar besloten hij en Lieselot de vrijstelling niét te nemen, waardoor er automatisch € 2500 in de pot terechtkwam.

Maar ook uit de pot haalde Lance een hoop geld, opnieuw het meeste van de drie overgebleven kandidaten. Maar liefst € 15.279,96! Hij verkwanselde dus ook het meeste geld, maar deed dat vooral door de opdracht niét juist uit te voeren.

Grootste bedrag dat Lancelot in één keer in de pot stak: € 2500

Grootste bedrag dat Lancelot in één keer kwijtspeelde: € 250

lancelot de mol
© Play4

Toos

Tot slot bracht Toos in totaal € 3297,50 op, het laagste bedrag van de drie finalisten. En dat is erg opmerkelijk als je weet dat Toos al € 1000 in de pot stak door geen vrijstelling te pakken met Lieselot en dus € 2000 te verdienen én nog een keer € 1000 bij de postkaartjes-opdracht met Commy. Dat betekent dat hij op die twee momenten na gedurende het hele spel dus maar € 1297,50 opbracht.

Maar hij haalde ook het minste geld weer uit de pot. Met – € 9749,96 heeft hij van de drie finalisten het laagste bedrag uit de pot doen verdwijnen. Enkel toen hij besloot Commy niét te helpen tijdens de eliminatietest met de kinderfoto’s, haalde hij onrechtstreeks geld uit de pot.

Grootste bedrag dat Toos in één keer in de pot stak: € 1000

Grootste bedrag dat Lancelot in één keer kwijtspeelde: € 250

Toos de mol
© Play4

Wie de Mol nu écht is, ontdek je in de finale op zondag 7 mei om 20u op Play4 en via GoPlay.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '